HomeEducacióFira STEAMaker, una mostra del ‘savoir fire’ de l’alumnat a les Terres...

Fira STEAMaker, una mostra del ‘savoir fire’ de l’alumnat a les Terres de l‘Ebre

El proper 15 d’abril es celebrarà a Tortosa la primera fira STEAMaker de tot el territori català, amb la participació de diversos centres escolars de Tortosa, Amposta, Roquetes, L’Ametlla de Mar, Flix i Gandesa. Aquest serà la primera d’un total de nou fires de projectes STEAMakers que es celebraran a tot el territori català, i s’organitzarà al Pavelló Firal de Tortosa al llarg del matí, entre les 9h i les 13 hores.

Les fires STEAMakers, que enguany arriben a la seva segona edició, estan organitzades pel CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i Recerca Educativa) i l’associació Robolot Team, i s’hi exposaran projectes desenvolupats per alumnat d’educació primària i secundària, amb edats compreses entre el 6 i els 16 anys.

L’organització de les nou fires que es celebraran arreu del territori català han estat subvencionades per fons europeus gestionats pel Departament d’Educació, i tenen l’objectiu de generar espais on l’alumnat podrà exposar i explicar diferents exemples de bones pràctiques educatives visualitzant l’impacte que l’aprenentatge per projectes té en les seves comunitats, així com obrir la possibilitat de rebre feedback, comentaris i observacions per diversos grups d’experts.

Els projectes presentats per Robolot Teams, per la seva banda, són productes ja acabats que s’inscriuen en els programes ‘Fem-nos makers ODS’ i ‘Fem-nos makers IOT’, dues activitats educatives innovadores desenvolupades per aquesta associació garrotxina, subvencionades també per fons europeus NextGen mitjançant el Departament d’Educació.

Els projectes desenvolupats pels centres educatius catalans de la mà de Robolot Teams pivoten al voltant de dos grans eixos temàtics, anomenats ‘Fabricar el prototip d’una granja sostenible’ i ‘Mesurem la qualitat de l’aire’. Els centres que participen a la fira de Tortosa són l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, l’Institut de Tecnificació d’Amposta, l’Institut de Roquetes i l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar.

La totalitat dels projectes desenvolupats als centres educatius de la mà del CESIRE, per la seva banda, són projectes desenvolupats en el marc del programa FAIG (Fent per Aprendre, Imaginar Globalment) d’Itinerari 1, és a dir, realitzats en centres educatius que aquest curs ja tenen aquest projecte en marxa. Els projectes FAIG presentats per l’alumnat han estat dissenyats seguint l’esquema ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) i el producte final presentat serà objecte d’un comentari o feedback amable, específic i útil per part d’un grup de persones expertes format per docents, tècnics del CESIRE, inspecció i representants de les universitats, entre altres. Els centres del territori ebrenc que presenten projectes vinculats al programa Faig són l’Escola Ferreries de Tortosa, l’Escola Sant Llàtzer de Tortosa, l’Escola Consol Ferré d’Amposta, l’Institut Escola El Temple de Tortosa, l’Escola Enric Grau Fontserè de Flix i l’Escola Puig Cavaller de Gandesa.

Horaris i organització

La fira STEAMaker de Tortosa tindrà lloc el 15 d’abril, entre les 10h i les 13h, al Pavelló Firal de Tortosa. Hi participaran 30 alumnes d e cada centre participant, que es dividiran en tres grups de deu persones que faran una presentació. A mig matí (cap a les 11:30h aproximadament) s’hi produiran els parlaments institucionals per part de les persones representants en les diverses seus on es celebraran les fires.

Projectes presentats

Escola Ferreries (Tortosa)  Col·laborem amb Senegal
Escola Sant Llàtzer (Tortosa)  Som Luthiers
Escola Consol Ferré (Amposta)  Petjada ecològica
Institut Escola el Temple (Tortosa) Donem una nova vida a les joguines
Escola Enric Grau Fontseré (Flix)  Flix: present, passat i futur
Escola Puig Cavaller (Gandesa)  Donem una nova vida a les joguines

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 39

Últimes notícies