HomeSocietatFornós: “La producció d’arròs, el cultiu del marisc i la pesca estan...

Fornós: “La producció d’arròs, el cultiu del marisc i la pesca estan amenaçats, si no protegim el Delta”

La diputada republicana Irene Fornós va preguntar divendres al Parlament a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà sobre la importància del Delta de l’Ebre per al sector primari.

Fornós ha afirmat que “la producció d’arròs al Delta de l’Ebre, el cultiu de marisc i la pesca estan amenaçats si no protegim el Delta de l’Ebre”. La diputada ha destacat la simbiosi i dependència mútua existent entre el Delta i el sector primari a la vegada que ha reclamat una major implicació  i més actuacions per poder revertir la fragilitat del Delta.

En aquest sentit ha advertit que “qualsevol temporal, i no cal que siguin tan violent com el Glòria, tornarà a posar en evidència que el Delta de l’Ebre està en perill”. Ha dit Fornós, atribuint-ho a “una fragilitat motivada per la regressió, la subsidència, la minva de cabals del riu i les conseqüències del canvi climàtic”.

La diputada ha reclamat al “govern central que es posi les piles per fer possible l’arribada al Delta dels sediments retinguts als embassaments de Riba Roja i Flix”.

Davant la situació extrema què es troba el Delta, Fornós ha defensat la necessitat d’aplicar mesures urgents “i per això demanem que els 6 M€ aprovats als darrers pressupostos de la Generalitat, el Departament de Territori, els destini a les mesures per protegir el Delta, tal com es va comprometre. Al calaix del Departament no hi fan res”. Ha afirmat.

La diputada ha acabat reivindicant “un Delta ple de vida, on les generacions presents i  futures també s’hi puguin guanyar la vida continuant fent de pagès, de pescador i mariscador. On la gent  del Delta pugui continuar vivint al Delta i viure gràcies al Delta”.

La Consellera Jordà per la seva part ha explicat les accions de suport al sector primari del Delta que el seu Departament ha portat a terme, i ha manifestat que “ha de ser del tot imprescindible protegir el Delta perquè si no s’actua de manera imminent evitant el retrocés de la línia de la costa, el sector de la pagesia i tota l’activitat que hi té relació, està en perill de desaparèixer”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies