HomeSense categoriaGandesa, en peu de guerra contra la implantació de nous parcs eòlics

Gandesa, en peu de guerra contra la implantació de nous parcs eòlics

TERRA ALTA // La legislatura a Gandesa, i a bona part de la Terra Alta, ha estat marcada pel Decret 16/2019, que gestiona la proliferació d’energies renovables al territori. El Decret, que ha via de suposar un alleugeriment per a les comarques amb presència de parcs eòlics per la derogació de les anteriors ZDP, ha acabat suposant una via lliure per a les empreses energètiques per a presentar projectes a tot arreu. 

En el cas de Gandesa, el parc eòlic Tramuntana V preveu construir nou aerogeneradors prop de la zona de coll del Moro i ja ha rebut el vistiplau de la Ponència d’energies renovables. Este fet ha indignat l’Ajuntament i la població, ja que el nou parc ocuparia una zona emblemàtica del municipi, amb un alt valor paisatgístic, i també estaria propera al poblat iber i la necròpoli del coll del Moro, i també un dels espais de la Batalla de l’Ebre més destacats.

A banda dels nous projectes eòlics, una altra de les línies que han marcat la legislatura ha estat la lluita contra el despoblament. En este sentit, l’empresa Freshly Cosmètics -fundada per un jove emprenedor gandesà- ha crescut exponencialment durant els últims anys i està construint el seu gran centre logístic al polígon industrial La Plana. En els propers anys es preveu la creació d’almenys 150 nous llocs de treball. A més, la compra de les darreres naus industrials del polígon per part de l’empresa ha comportat que la Generalitat l’hagi d’ampliar en els propers mesos i aviat hi haurà nou sòl industrial a la capital de la Terra
Alta. 

En els últims anys també s’ha construït un primer tram del nou accés al polígon industrial, amb una rotonda a l’entrada del municipi, i la fibra òptica de la Generalitat ha arribat també a Gandesa.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

68 + = 77

Últimes notícies