HomeCulturaGandesa participarà en els actes d’homenatge a Joan Perucho l’any del seu...

Gandesa participarà en els actes d’homenatge a Joan Perucho l’any del seu centenari

Gandesa serà un dels escenaris destacats de l’any Joan Perucho que retrà homenatge a l’escriptor barceloní durant tot este 2020, quan es complix el centenari del seu naixement. Un dels actes destacats serà l’elaboració d’una exposició de format mitjà sobre l’obra de Pedrolo i que recorrerà algunes de les ciutats cabdals en la vida de l’escriptor.  A Gandesa Perucho hi va exercir de jutge de primera instància.

L’exposició itinerant es dedicarà, principalment, al llibre Les històries naturals, que des de març fins al febrer del 2021 recorrerà Banyoles, Gandesa, Morella, Dénia i Barcelona. La mostra desplegarà la novel·la a partir de peces originals relacionades amb la Il·lustració, el vampirisme, les guerres carlines o la Guerra Civil.

El comissari de l’exposició i estudiós de l’obra de Perucho, Julià Guillamón, destaca que “en cada ciutat, es relacionarà l’exposició amb una faceta de l’obra de l’escriptor”. Així, en el cas de Gandesa, l’enfocament principal que prendrà serà el de la Guerra Civil, un conflicte que va marcar l’obra de Perucho.

A banda de l’exposició itinerant, es faran tres petits espectacles que circularan arreu del territori, com una lectura dramatitzada de poemes a càrrec de l’actriu Laura Pau i el poeta Josep Pedrals. També editorials com Edhasa o Edicions 62 reeditaran obres de Pedrucho, i es preveu la producció d’un documental audiovisual del qual no se n’han avançat detalls. S’organitzaran activitats pedagògiques, presentacions, col·loquis i tot tipus d’activitats per a apropar la seua obra. L’acte institucional serà el 16 de març al Palau de la Generalitat.. 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

19 + = 29

Últimes notícies