HomeEducacióGaudir aprenent, el nou model educatiu de l’Institut Escola El Temple

Gaudir aprenent, el nou model educatiu de l’Institut Escola El Temple

L’Institut Escola El Temple, a Tortosa, ha emprès un nou projecte educatiu basat en el treball de forma globalitzada. ‘Aprendre sentint. Fent, no només escoltant’. Per a portar-lo a terme han necessitat replantejar-se la jornada educativa tradicional. La neurociència demana que es tinguen molt en compte els descansos cerebrals per a l’aprenentatge; per això, el centre aposta per l’horari saludable, que fa descansar l’alumne cada dos hores de classe.

A banda, també han decidit treballar per àmbits; és a dir, agrupant les assignatures per famílies. “Si volem donar utilitat a allò que ensenyem, haurem de treballar les disciplines des de la seua totalitat” ha explicat la docent del centre, Núria Curto.

Pel que fa a les avaluacions que es solen dur a terme durant tot el curs escolar, el centre també ha decidit replantejar el model tradicional i canviar la dinàmica eliminant els exàmens repetitius i posant en valor les emocions i accions de l’alumnat. “Posem en absolut valor al dia a dia, no només els resultats d’una prova i això no vol dir, en cap cas, oblidar l’esforç” ha afirmat la docent. Les avaluacions trimestrals no es faran mitjançant notes sinó per àmbits com: competència comunicativa, raonament, competència tecnològica, etc.

L’Institut Escola El Temple no només ha canviat el seu model d’avaluació sinó que també ha volgut canviar els horaris: els alumnes comencen les classes a les nou del matí i acaben a la una i mitja de la tarda. A la tarda, en canvi, estan des de les dos i mitja fins a les quatre i mitja. “L’equip docent del centre creiem que este és l’horari més saludable per als nostres alumnes”, ha explicat el director del centre, Marc Curto. “Valorant globalment es pot aconseguir motivar més l’alumnat” ha conclòs.

Actualment l’escola compta amb 525 alumnes. El fet d’haver-se convertit en institut escola ha permès als alumnes seguir en la mateixa línia pedagògica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 57

Últimes notícies