HomeTerres de l'EbreGEPEC-EdC denuncia que es permeti caçar ànecs al Delta de nit durant...

GEPEC-EdC denuncia que es permeti caçar ànecs al Delta de nit durant el toc de queda

TERRES DE L’EBRE // L’entitat ecologista GEPEC-EdC ha denunciat que la Generalitat autoritzi la modalitat de caça ‘tirades de lluna’. Es practica al delta de l’Ebre i consisteix a caçar ànecs durant la nit aprofitant la llum de la lluna però l’entitat assenyala que els caçadors se salten una doble restricció, el toc de queda i el confinament municipal dels caps de setmana. Des de GEPEC qualifiquen de “tracte de favor” que la Generalitat hagi exclòs aquesta activitat de caça de les limitacions i permeti als caçadors sortir de nit i fer-ho en altres termes municipals. “Això vol dir que un caçador de Barcelona, Lleida o d’on sigui pot sortir del seu municipi, en cap de setmana, per anar a caçar de nit al delta de l’Ebre”, assenyalen.

La Generalitat justifica aquesta excepció perquè les tirades per caçar ànecs s’autoritzen de forma excepcional per evitar danys a l’agricultura però des del GEPEC consideren l’argument com a “fals” perquè no es comprova abans si existeixen afectacions a l’activitat agrària, es fan a partir de l’octubre “quan l’arròs ja està collit”, o es lloguen els espais per practicar aquesta modalitat, “sovint, a caçadors forans per 2.000 o 3.000 euros la temporada”. Els ecologistes també refusen la justificació perquè els caçadors dipositen menjar als arrossars on es faran les tirades “per acostumar els ànecs i provocar que es desplacin durant la nit des de les llacunes naturals fins als arrossars, on seran tirotejats”.

L’entitat exigeix una rectificació a l’administració i que es “depurin responsabilitats” per haver autoritzat una modalitat de caça que “vulnera les restriccions establertes per la pandèmia”. Denuncien que l’administració busca pretextos per afavorir les activitats i el lobby dels caçadors i posa els drets del col·lectiu “per sobre dels de la resta de mortals”.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 93

Últimes notícies