HomeMedi AmbientGEPEC-EdC rebutja les MAT projectades a Catalunya i presentaran al·legacions al projecte

GEPEC-EdC rebutja les MAT projectades a Catalunya i presentaran al·legacions al projecte

L’entitat ecologista GEPECEdC presentarà al·legacions contra la construcció de les línies de molt alta tensió (MAT) projectades a Catalunya.

El macroprojecte del clúster de renovables del grup saragossà Forestalia preveu creuar les Terres de l’Ebre i Tarragona, afectant una quarantena de municipis. GEPECEdC insisteix en l’impacte paisatgístic que pot tenir aquest projecte envers els espais naturals protegits i la fauna de la zona. També reitera l’afectació que tenen aquestes infraestructures en la salut i la qualitat de vida de les persones. Davant d’esta situació, l’entitat ha estès la mà a consells comarcals i ajuntaments de la demarcació per fer front comú amb la voluntat de treballar coordinadament i aturar el projecte.

Prèviament, altres organismes com Unió de Pagesos o Xarxasud ja s’han posicionat en contra d’este avantprojecte, que vol generar energia eòlica i fotovoltaica a l’Aragó i portar-la a Catalunya mitjançant línies MAT. A finals de juliol, el BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) va publicar el procés d’informació pública de l’estudi d’impacte ambiental i la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia dels parcs eòlics ‘Clúster Begues’. Ara, la Generalitat resta a l’expectativa de dos altres parcs a Isona (Pallars Jussà) i a Rubí (Baix Llobregat).

Per la seua part, diversos ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès treballen en la presentació d’un únic paquet d’al·legacions contra la infraestructura. Per fer-ho possible, es compta amb un equip tècnic que s’encarregarà de redactar el document conjunt, que s’haurà d’entregar abans del 10 de setembre, data en què finalitza el termini d’al·legacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 50

Últimes notícies