HomeEnergiaGodall impulsa una comunitat energètica

Godall impulsa una comunitat energètica

Godall s’afegix als projectes per a captar les subvencions europees del programa Next Generation i el seu Ajuntament està posant en marxa una comunitat local d’energia com ja estan fent el Pinell de Brai o, a pocs quilòmetres, a Ulldecona.

Així, el consistori treballa per a impulsar una instal·lació comunitària de plaques solars, amb la participació oberta a tot el veïnat, que haurà d’aportar la part proporcional de la inversió inicial que no està coberta per la subvenció i les despeses de manteniment anual de la instal·lació. A canvi, rebran la part proporcional de l’electricitat generada per les plaques instal·lades en edificis municipals i que se’ls descomptarà de la factura de la llum.

“La participació en una comunitat local d’energia és una opció més avantatjosa econòmicament que la instal·lació de plaques en la teulada de cada casa, ja que, en fer una instal·lació més gran, els preus es reduïxen i, a més, hi ha la possibilitat de tindre una part del cost subvencionada pels fons europeus”, explica l’alcalde de Godall, Alexis Albiol Roda, a la qual cosa continua, “una de les nostres prioritats és treballar per un model de consum més just, barat i sostenible, basant en l’energia distribuïda i de proximitat que, a la vegada, empodera els nostres veïns i veïnes”.

De moment, ja s’han interessat pel projecte una quarantena de llars i la primera instal·lació de plaques fotovoltaiques es farà a la teulada del centre cívic.

Evitar el despoblament

L’Ajuntament de Godall també està executant tasques per tal de consolidar la població actual, d’uns 600 habitants, i afavorir l’arribada de nous habitants. I és que el consistori disposa de diversos solars edificables dins del nucli urbà, als carrers Vila-llarga, Sant Josep i Progrés, que vol destinar a facilitar la construcció d’una desena de nous habitatges per a primeres residències. “Una de les nostres prioritats és generar oportunitats de present i futur als nostres veïns i veïnes i contribuir a revertir-ne el despoblament”, explica l’alcalde. A més, es vol afavorir la rehabilitació del nucli urbà, ja que construir-hi noves cases permet mantenir-lo unit i “es poden garantir millor tots els serveis als veïns” comenta l’alcalde.

L’Ajuntament oferix bonificacions, tant en la venda dels solars com en els permisos, a totes les persones interessades, siguen o no de Godall, i també oferix un servei d’assessorament i acompanyament en diverses qüestions vinculades, com les llicències i permisos o la recerca de finançament a tothom qui vulga edificar-hi.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 64

Últimes notícies