HomeSuccessosGu脿rdia Civil i Mossos d'Esquadra realitzen inspeccions de pesca fraudulenta al Delta...

Gu脿rdia Civil i Mossos d’Esquadra realitzen inspeccions de pesca fraudulenta al Delta de l鈥橢bre

Efectius del SEPRONA de la Gu脿rdia Civil, al costat d’agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra, acompanyats d’un inspector de Pesca de la Direcci贸 General de Pesca i Afers Mar铆tims de la Generalitat de Catalunya, van muntar operatiu d’inspecci贸 i control en diversos punts de la zona del Delta, el passat 17 i 18 de febrer.

La Inspecci贸 de la Subdirecci贸 General de la Inspecci贸 i Control Agroalimentari, de la Direcci贸 General d鈥橝limentaci贸, Qualitat i Ind煤stries Agroaliment脿ries del Departament d鈥橝gricultura, 茅s la competent en mat猫ria de lluita contra el frau agroalimentari, aix铆 com en infraccions sobre falsificacions adulteracions i altres infraccions en la producci贸 i comercialitzaci贸 de productes que perjudiquin econ貌micament qualsevol actor de la cadena agroaliment脿ria.

En un d’aquests controls, el SEPRONA de la Gu脿rdia Civil de Tortosa va intervenir una partida de 60 kg d’Ostr贸 (Crassostrea gigues) a l’interior d’un vehicle particular mancant de condicions sanit脿ries, conservaci贸 i tra莽abilitat. La citada mercaderia es transportava sense la corresponent Guia de Circulaci贸 ni etiqueta que empar茅s la legal adquisici贸, tinen莽a i transport d’aquest producte pesquer.

Seguint amb el control del frau i control, en aquest cas sobre la pesca d’angula i anguila en la zona, es van tornar a realitzar diversos dispositius especials per al control de la pesca de l’angula darrere de la protecci贸 del medi natural.

D’aquesta manera, es va identificar a set persones i es van realitzar tres inspeccions en comer莽os dedicats a la comercialitzaci贸 d’aquests productes, radicats en les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

S’han aixecat dues actes, per infraccions a la normativa en aq眉icultura establerta per la Generalitat de Catalunya qui 茅s competent en aquest 脿mbit.

A l’茅sser el marisc un producte especialment sensible en el que al seu control sanitari es refereix, pel delicat de la seva conservaci贸 i efectes en la salut negatius si s’introdueix en la cadena aliment脿ria sense cap mena de control, s’emporta una especial vigil脿ncia sobre aquests productes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

60 + = 68

脷ltimes not铆cies