HomeSuccessosGuàrdia Civil i Mossos d'Esquadra realitzen inspeccions de pesca fraudulenta al Delta...

Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra realitzen inspeccions de pesca fraudulenta al Delta de l’Ebre

Efectius del SEPRONA de la Guàrdia Civil, al costat d’agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra, acompanyats d’un inspector de Pesca de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, van muntar operatiu d’inspecció i control en diversos punts de la zona del Delta, el passat 17 i 18 de febrer.

La Inspecció de la Subdirecció General de la Inspecció i Control Agroalimentari, de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, és la competent en matèria de lluita contra el frau agroalimentari, així com en infraccions sobre falsificacions adulteracions i altres infraccions en la producció i comercialització de productes que perjudiquin econòmicament qualsevol actor de la cadena agroalimentària.

En un d’aquests controls, el SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tortosa va intervenir una partida de 60 kg d’Ostró (Crassostrea gigues) a l’interior d’un vehicle particular mancant de condicions sanitàries, conservació i traçabilitat. La citada mercaderia es transportava sense la corresponent Guia de Circulació ni etiqueta que emparés la legal adquisició, tinença i transport d’aquest producte pesquer.

Seguint amb el control del frau i control, en aquest cas sobre la pesca d’angula i anguila en la zona, es van tornar a realitzar diversos dispositius especials per al control de la pesca de l’angula darrere de la protecció del medi natural.

D’aquesta manera, es va identificar a set persones i es van realitzar tres inspeccions en comerços dedicats a la comercialització d’aquests productes, radicats en les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

S’han aixecat dues actes, per infraccions a la normativa en aqüicultura establerta per la Generalitat de Catalunya qui és competent en aquest àmbit.

A l’ésser el marisc un producte especialment sensible en el que al seu control sanitari es refereix, pel delicat de la seva conservació i efectes en la salut negatius si s’introdueix en la cadena alimentària sense cap mena de control, s’emporta una especial vigilància sobre aquests productes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 19

Últimes notícies