El celler de la Terra Alta Herència Altés ha presentat un vi dolç 100% garnatxa blanca, d’un color ambre brillant i molt particular es tracta de ‘Verema Tardana’ amb vuit anys de criança.
Després de la ventilació i la fermentació, la Verema Tardana, va estar cinc anys en bota de roure francès i 3 anys en ampolla.
Este vi dolç desperta notes de pell de taronja deshidratada, caramel, avellana i herbes mediterrànies, mentre que a la boca és fresc i untuós amb un punt d’acidesa. Des del celler recomanen maridar-lo amb dolços tradicionals de la Terra Alta, com el coc d’avellana o les casquetes de confitura i també amb xocolata negra de 80% de cacau.
La tirada de Verema Tardana només compta amb 500 ampolles i es pot adquirir per 29,50 € al mateix celler ubicat a la Finca El Grau a Gandesa.
La propietària del celler Herència Altés, Núria Altés ha manifestat que el “verema Tardana s’ha fet gran al nostre costat i, ara, després de vuit anys evolucionant a la bota del racó del celler, el tenim a punt per a sortir al carrer i endolcir-nos la memòria i els sentits”.
D’altra banda, Altés ha assenyalat que “és un dolç que sorprèn perquè s’allunya d’aquells vins dolços embafosos que tots recordem i, tot i la seua dolçor, manté un punt de frescor, essència de la garnatxa blanca”.