I ara on anirem

Acabats els entrebancs ara toca el dia a dia. Governar sense excuses per els catalans i si no tenim carnet de la República catalana de Waterloo almenys tindrem pau d’esperit i un bon estar ciutadà.

Ara, quasi tots vacunats, els periòdics i televisions estan distrets en la defensa de les fronteres espanyoles a l’Àfrica. Això sí, donant la culpa al govern per no actuar amb més força però amb humanitat cap als immigrants moros. Tots aquestos tertulians obliden lo del referèndum del Sàhara, antiga colònia de l’imperialisme d’Espanya. Aquesta consulta la va avalar l’ONU i les dos monarquies, la del Marroc i l’espanyola, no en volen saber res. Això ens recorda un altre cop que les dos nacions són molt iguals, unes dictadures on el poder i la justícia son gràcia dels monarques i no dels seus súbdits.
No és qüestió anodina afirmar que són dos dictadures, mireu si no:

**Als dos països el cap de l’exèrcit (la força bruta d’una nació) és el rei, que ningú vota cada ics anys i es passen el poder per la força dels testicles i la vagina. I els ciutadans, còmplices d’aquesta tirania, distrets mirant Tele 5 i les revistes del cor, Diez Minutos i altres còmics. És molt interessant lo de Rocio, Rociito, Ortega Cano i altra xusma. Si la gent viu malament a ningú interessa, lo important és beure cerveses als bars, com diu Ayuso i saber qui posa les banyes a qui.

**Als dos llocs votar ha de ser d’acord amb el que diu la seva Constitució no el que desitgem la gent. Són paraules buides el que diu aquesta Llei feta per franquistes d’una vivenda digna i un treball per a tots. Tampoc fem cas de l’ensenyament gratuït per a tots. Aquí la bona ensenyança la té el que disposa de mitjans econòmics per llogar un pis i anar a la universitat o al menys un ordinador per fer-ho de casa.

** Als dos llocs les dones pesen molt poc. Ara ens tapen els ulls fent lleis igualitàries per als llocs polítics però no diuen res dels sous. Tot està dirigit per cervells matxos. Han fet una llei de la custodia compartida perquè els pares no hagin de pagar pensió per als fills. Abans aquesta custòdia havia de ser de mutu acord dels cònjuges, ara la imposen les noves lleis.

**Llevat alguns catalans, ningú va criticar la pallissa que ens va pegar la policia el dia 1 d’octubre per anar a votar. Cridaven a por ellos oé i ara a Ceuta tenen el mal al gallinar i han de tractar amb humanitat els moros. A veure si acabaré donant la raó a Vox. Ja seria  el súmmum per part meva.

També reconec que Ceuta i Melilla estan a l’Àfrica i els imperialistes espanyols diuen que són d’Espanya. Gibraltar sí és anglès, els ho va donar el primer borbó (Felip V)  per trair Catalunya. En canvi, Ceuta i Melilla sempre en guerra. Jo estic al costat dels moros en aquesta reclamació de les dos ciutats.

Ceuta i Melilla històricament han estat immerses  en monarquies de Portugal i Espanya i els Medina Sidonia, on Marroc no es va poder defensar fins a la seva independència als anys 60 del segle passat. Espanya no en vol saber, d’independència de cap colònia.

** Ah, se m’oblidava!, i les dues monarquies tenen milions d’euros o dollars amagats en bancs. Això en diuen los espanyols tener la espalda cubierta. I tant coberta. Ara han descobert al palau de la Zarzuela 10.000 botelles de vi que són regals que han fet als vostres reis. En aquestos diners podrien tapar molts de forats perquè segurament no és vi de Batea i cada botella no deu baixar de tropecents euros.

Un conegut del nostre poble, valencià i molt còmic deia mentre hi hagin burros anirem a cavall. Ho sento però aquestos refranys em fan molta gràcia.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 6

Últimes notícies