HomeCulturaIgnasi Blanch participarà en un projecte artístic pel 60è aniversari de l’aixecament...

Ignasi Blanch participarà en un projecte artístic pel 60è aniversari de l’aixecament del mur de Berlín

CULTURA // L’il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch participarà este agost en el projecte artístic que commemorarà el 60è aniversari de l’aixecament del mur de Berlín. Així, l’artista està treballant en el disseny d’una obra del que serà la segona part del seu mural ‘Parlo d’amor’ fet sobre el mur l’any 1990, poc després de la seua caiguda, i que encara continua visible avui dia. Aquell any, més d’un centenar d’artistes van pintar 1.316 metres de paret que ara es coneix com a East Side Gallery i Blanch en va ser l’únic representant de l’Estat espanyol. És per això que l’il·lustrador expressa que li fa “molta il·lusió” que els promotors de l’esdeveniment hagen comptat amb ell, i poder, així, commemorar “un altre esdeveniment molt important per a Alemanya”

Ara, l’obra que dissenyarà explicarà el significat de la primera, que definix com un “clam a estimar amb llibertat”. De fet, esta nova peça pretén ser una denúncia a la situació de formes d’estimar -com l’homosexualitat-, on en diversos països del món “encara es castiga amb cadena perpètua o amb pena de mort”, diu Blanch. Durant estos dies, el roquetenc ha fet una crida a les xarxes socials, a amics i a alumnes, perquè traduïsquen ‘Parlo d’amor’ en tantes llengües com siga possible, i ha rebut una resposta “immensa”. La seua intenció és incloure estes paraules a l’obra, que tindrà com a base la il·lustració que va fer fa 31 anys, tot i que reconeix que alguns alfabets li seran “molt complicats de reproduir”.

Blanch farà servir la serigrafia, una tècnica que va estudiar i posar en pràctica durant el temps que va viure a Berlín a finals dels 80 i principis dels 90. L’obra de Blanch, com tampoc les dels altres artistes que celebraran l’efemèride de la construcció del mur, podran pintar-se sobre la icònica paret de la ciutat germànica, ja que la normativa de protecció de l’espai ho prohibix. Així, el projecte consistix en una instal·lació en suport vídeo que es podrà visitar entre el 12 i el 15 d’agost en una localització propera al mural del 1990, al barri de Friedrichshain, tot i que l’artista explica que encara falta establir si, a banda, hi haurà alguna sala “on es puga presentar públicament l’obra física”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies