HomeSocietatIgualtat i Feminismes reconeix tretze entitats de dones ebrenques amb 25 anys...

Igualtat i Feminismes reconeix tretze entitats de dones ebrenques amb 25 anys de trajectòria

El Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat ha dut a terme un acte de reconeixement a les entitats de dones i feministes de tota Catalunya que han celebrat els seus 25 anys de trajectòria.

L’acte, presidit per la consellera Tània Verge Mestre, així com amb la participació de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés, i la directora executiva, Neus Pociello Cayuela, ha aplegat a una cinquantena d’entitats d’arreu del territori. Només de les Terres de l’Ebre se n’han reconegut tretze.

“Sense el moviment feminista, sense les entitats de dones, les reivindicacions feministes no haurien arribat a l’agenda de les institucions públiques”, ha reivindicat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en la cloenda de l’acte. “Som filles de les vostres polítiques per tenir vides més vivibles” ha continuat Verge, que ha recordat que “si existeix avui una conselleria no és només fruit d’una aposta política d’aquest Govern, sinó perquè el moviment feminista de Catalunya i les entitats de dones l’heu fet possible”.

De fet, les entitats de dones i feministes presents al Palau Pedralbes han fet palès la diversitat de realitats i tasques que es duen a terme a tot el territori. “Entitats de dones que lluiteu per combatre les violències masclistes, que participeu en els processos de canvis normatius per conquistar els drets del col·lectiu LGTBI+, que exigiu la garantia de drets de les persones migrades, que vetlleu per una salut no androcèntrica; que reivindiqueu els drets de les dones del món rural, que formeu part de la xarxa educativa del nostre país, que promoveu l’autonomia econòmica de les dones, millorant la seua ocupabilitat, promovent l’accés al treball remunerat i creant espais de conciliació, per facilitar la vida laboral, personal i familiar” ha detallat la consellera.

El Govern treballa per donar suport a les entitats de dones i feministes catalanes des de diversos vessants. En este sentit, l’Institut Català de les Dones va obrir la convocatòria de subvencions per a entitats la setmana passada i estarà oberta fins al 7 de novembre.

El Departament d’Igualtat i Feminismes, per la seua part, va tancar la convocatòria recentment, la primera de la conselleria, dotada amb 4,4 milions d’euros. “Des del Govern som conscients que sou imprescindibles” apuntava la consellera d’Igualtat i Feminismes. La consellera Verge també ha destacat altres iniciatives com les píndoles formatives que ofereix el Departament mitjançant l’Institut Català de les Dones. Estan pensades per les entitats i treballades amb el Consell Nacional de Dones de Catalunya. A més a més, aquest mateix organisme està duent a terme assemblees i trobades territorials de dones a Girona, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida per tal de poder garantir la participació política de les dones a tot el territori. “El Govern de la Generalitat continuarà al vostre costat pel qual sou, pel que doneu, i pel que construïu, aquí i arreu. Catalunya i els feminismes del nostre país, celebrem i agraïm la vostra existència i la vostra lluita pels drets de les dones” ha conclòs la consellera.

Les entitats ebrenques que han rebut el reconeixement són: l’Associació de Mestresses de Casa de Godall, l’Associació de Dones Senienques de La Sénia, Associació Col·lectiu de Dones de Móra la Nova, l’Associació de Dones de la Galera, l’Associació de Dones de Jesús de Tortosa, l’Associació de Dones Bassa d’Oli de La Torre de l’Espanyol, l’Associació de Dones de Móra d’Ebre, l’Associació de Dones de Roquetes, el Col·lectiu de Dones d’Ascó, l’Associació de Dones Masoveres de Mas de Barberans, l’Associació de Dones Meravelles de Benifallet, l’Associació de Dones La Templada de Batea i l’Associació de Dones Reina Blanca del Perelló.

L’actuació ‘Comando Señoras‘ ha tancat l’acte, en què també hi ha assistit la secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula Giménez, i la vicepresidenta 2a del Consell Nacional de Dones de Catalunya, Eugènia Bretones Espejo.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies