HomeSuccessosImmobilitzen la finestra per on sortien sense permís usuaris del centre de...

Immobilitzen la finestra per on sortien sense permís usuaris del centre de menors d’Amposta

Jóvens del Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) d’Amposta van ser gravats -les imatges es van difondre per les xarxes socials el 23 d’agost- escapant-se per la finestra.

El vídeo mostrava com un grup de nois sortia per la finestra del centre de manera perillosa. Fonts del Departament de Drets Socials, qui té la tutela dels nois, asseguren que es tracta d’un fet aïllat.

Els veïns que van enregistrar les imatges van posar el succés en coneixement de la Policia Local arran del problema de seguretat que suposava per als jóvens i per la falta de control de què feien mentre estaven fora en horari nocturn. Els agents van comunicar-ho als seus tutors i a Drets Socials, des d’on asseguren que ja han pres mesures, però remarquen que no són nois perillosos per a la societat.

“Es tracta d’un incident menor i puntual. Són joves que es van escapar una vegada per anar de festa perquè no tenien permís. Van escapar-se com ho podria haver fet qualsevol altre adolescent que viu a casa amb els seus pares”, sostenen fonts oficials del Departament, que apunten que, per sort, ningú va prendre mal i de seguides va procedir a “immobilitzar la finestra”.

“No estan tancats”

Des del Departament, també recorden que centres com este “són públics i els joves no estan tancats, no són delinqüents. Viuen allà, però no han fet res dolent, poden entrar i sortir quan vulguen. Sí que és cert que hi ha un cert control d’horaris i unes normes, però no estan tancats. Parlem d’un centre social que es fa càrrec de joves, que si de cas, sí que són ells els que han patit”.

La tutela dels jóvens depèn de la Generalitat, però el centre és gestionat per la Fundación Diagrama. Els usuaris són menors que no tenen una família que se’n puga fer càrrec i, en la majoria dels casos han estat maltractats, desatesos o, fins i tot, abandonats. Des d’estos centres es dona resposta a les seues necessitats assistencials i educatives mentrestant són menors d’edat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 57

Últimes notícies