HomeSalutInici de la campanya de vacunació de la grip i COVID-19 a...

Inici de la campanya de vacunació de la grip i COVID-19 a les Terres de l’Ebre

El Departament Salut comença aquest dimecres, 27 de setembre, la campanya de vacunació d’aquesta tardor a les Terres de l’Ebre, amb la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. La voluntat de salut és protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris que augmenten la seva circulació especialment a la tardor i l’hivern, per evitar l’increment de patologies immunoprevenibles.

A les Terres de l’Ebre hi ha un total de 18 residències per a persones grans, i hi ha previst fer més de 1.700 atencions domiciliàries per a vacunar a les persones que ho precisin, així com als cuidadors. Es calcula que aquesta primera fase de vacunació s’allargui fins al voltant de 3 setmanes.

Pel que fa a la resta dels col·lectius a qui es destina la vacunació de la grip i de la COVID, està previst que sigui a partir del 16 d’octubre quan es posi en marxa: s’adreçarà a les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. I enguany, també s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

On es vacunarà cada persona

La població que viu a residències de persones grans o altres institucions, així com la població que requereix atenció a domicili rebrà l’administració de les vacunes en el centre residencial o al seu domicili, i seran els professionals sanitaris els qui s’hi desplaçaran per posar-les. Per a la resta de població. i com cada any, les vacunes s’administren principalment als centres d’atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia. Per tal de demanar la cita s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP.

A més a més, s’habilitarà un punt de vacunació poblacional a Tortosa, concretament al CAP el Temple. La citació per a la vacunació als punts de vacunació poblacionals serà pels mateixos canals, i també disposaran d’uns horaris sense cita que es podran consultar a la web https://canalsalut.gencat.cat/.

Vacunació contra la grip per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos

Aquest any s’inicia la vacunació antigripal a la població infantil sana de 6 mesos a 59 mesos amb una única dosi injectable. Aquest grup d’edat no només és un dels que més pateix la infecció, sinó que també pot presentar complicacions greus a causa d’ella i la vacuna permetrà protegir precoçment les criatures de contraure la malaltia. L’OMS i el Centre Europeu per a la prevenció i el control de les malalties (ECDC) recomanen aquesta vacunació anual a la població infantil i dotze països europeus ja l’han introduït.

Cal recordar que Salut va presentar a finals de juliol l’ampliació del calendari de vacunacions sistemàtiques de Catalunya que, entre altres novetats, destacava la vacunació antigripal per als infants de 6 a 59 mesos d’edat i la introducció de la immunització contra la bronquiolitis per als nadons, que ara també s’inicia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 56

Últimes notícies