HomeSense categoriaIniciades les obres de la base “de referència nàutica i esportiva” al...

Iniciades les obres de la base “de referència nàutica i esportiva” al port de la Ràpita

MONTSIÀ // Ports de la Generalitat ja ha iniciat les obres de l’edifici que acollirà la base nàutica al port de la Ràpita. L’edifici, que serà autosuficient energèticament i ha d’albergar els serveis de l’Escola de Vela i les activitats nàutiques, estarà situat al darrere de la llotja de peix, a la bocana d’entrada a la Marina Sant Carles. Amb un cost de més d’un milió d’euros, i un termini d’execució de nou mesos, l’objectiu de Ports de la Generalitat, en paraules del seu director general, Joan Pere Gómez, és “convertir l’espai en un centre de referència, ja no només a les Terres de l’Ebre, sinó també a Catalunya i a Europa, que potencie l’activitat nàutica”.

La Badia dels Alfacs és un lloc privilegiat de Catalunya, on poden practicar-se activitats nàutiques com el surf de rem, surf d’estel, planxa de vela, caiacs, i també vela, gairebé cada dia, gràcies a la climatologia favorable i al recer que li atorga el Trabucador i la punta de la Banya. “És per això que invertim més d’1 milió d’euros, per tenir una Escola de vela, fomentar esports nàutics, des de l’esport base, però també per a aquella gent que ho practica ara”, explica Gómez. 

Al seu torn, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, titlla que “este equipament nàutic és un projecte estratègic per al desenvolupament del municipi, però també per al territori, ja que donarà resposta a les necessitats  d’esports nàutics de tota índole i en tot estil: des del competitiu a l’escolar, de l’oci al turístic”. En este sentit, l’Ajuntament de la Ràpita promourà la base nàutica com a equipament esportiu municipal per a fer una activitat formativa de vela curricular per als alumnes dels centres educatius del municipi; alineant-se, així, amb el nou Pla de ports, pendent de l’aprovació definitiva, que vol promoure la nàutica de base a les escoles i els centres nàutics. 

L’edifici estarà format per una planta baixa i una planta pis. La primera es distribuirà en dos zones, una coberta on s’ubicaran les oficines, els vestidors, els serveis i un porxo; i l’altra descoberta on s’emmagatzemaran els caiacs, les taules de surf, les armilles nàutiques i les embarcacions de vela lleugera, entre d’altres. El primer pis tindrà una sala d’actes, aules i zones de servei.  

A més a més, d’acord amb les línies estratègiques del Pla de ports Horitzó 2030 i de l’Agenda Verda del Govern, este projecte constructiu de la base nàutica aposta per les energies netes, ja que s’instal·laran plaques fotovoltaiques al sostre de l’edifici per a generar l’energia solar que li permeta autoabastir-se, sense emetre emissions de CO2 a l’atmosfera. 
 

Ports construirà un nou passeig al port rapitenc
Ports de la Generalitat també ha anunciat una nova inversió al port de la Ràpita, al voltant dels 700.000 euros, per a urbanitzar i arranjar els voltants del futur pavelló nàutic. “La Ràpita és el port amb més amarradors nàutics de tota la demarcació de Tarragona, n’hi ha més de 1.800”, assenyala Joan Pere Gómez, director general de Ports de la Generalitat, que afegix “i no podia ser que un edifici que ha de convertir la Ràpita en el referent d’esports nàutics a Catalunya i Europa, tinga l’entorn inadequat que avui té”.

En concret, al setembre, “es pavimentarà el sòl, les vores d’escullera, es farà un moll nou i també una zona que serà com una balconada de cara a la ciutadania per a poder gaudir de tots els esports nàutics”, indica Enric Martínez, responsable territorial de la Zona Portuària Sud.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 57

Últimes notícies