HomeSense categoriaInvestigadors de la URV tindran a l'estiu un dispositiu de detecció ràpida...

Investigadors de la URV tindran a l’estiu un dispositiu de detecció ràpida de la covid-19

El grup de recerca Iterfibio del departament d’Eninyeria Química de la URV treballa en un dispositiu de detecció ràpida de la covid-19 que estarà llest abans de tres mesos. La prova serà un dispositiu “de flux lateral únic” que necessita una gota de sang obtinguda a través d’una punció del dit (com una prova de sucre per a persones diabètiques) i donarà el resultat en menys de 15 minuts. És una prova serològica econòmica, ràpida i fàcil d’utilitzar i permetrà diferenciar quins pacients tenen el virus i quins ja han passat la malaltia. Detectarà els anticossos IgA i IgM, els primers que es produeixen quan un cos s’infecta, i també l’IgG, que apareix després de la infecció i està relacionat amb la immunitat al virus llarg termini.

En el nou dispositiu hi treballa el grup investigador format per Ciara O’Sullivan, Míriam Jauset, Vasoula Skouridou i Ivan Magriñà. Es basarà en els anticosos IgA, IgM i IgG produïts pel sistema immunitari d’una persona infectada per combatre la infecció. Els anticossos IgA i IgM són els primers que es produeixen poc després de la infecció, mentre que els IgG apareixen a continuació i estan relacionats amb la immunitat a llarg termini i la memòria immunològica.

Des de la URV expliquen que la presència d’aquests anticossos a la sang d’un pacient pot proporcionar informació sobre infeccions actuals i passades i la seva detecció pot complementar de manera eficient els esforços de contenció i determinar el veritable abast de la infecció tenint en compte també la gran quantitat de pacients asimptomàtics amb COVID-19.

L’assaig elimina la possibilitat de falsos negatius i és “més ràpid, econòmic i fàcil d’utilitzar que els que es fan servir fins ara”. La detecció per RT-PCR té un “llarg temps de resposta” i un alt cos, i requereix requereixen la capacitació del personal que les ha de realitzar. El cost dels materials de la prova que treballa la URV és d’un euro aproximadament i la pot fer qualsevol persona.

Un cop desenvolupat el prototip, es procedirà a validar-lo en diversos hospitals – Joan XXIII de Tarragona, Verge de la Cinta de Tortosa, Institut d’Investigació Sanitària Galicia Sur Hospital Álvaro Cunqueiro, Clínic Universitari de València, i Institut d’Investigació Sanitària OSI Donostialea. Si supera el període de validació començarà la seva producció a escala industrial.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 55

Últimes notícies