HomeCiènciaInvestigadors de la URV uneixen esforços per avançar amb el diagnòstic de...

Investigadors de la URV uneixen esforços per avançar amb el diagnòstic de l’Alzheimer

El diagnòstic de les persones que tenen demències és complex i, per tant, també ho és encertar el tractament, que actualment en cap cas condueix a la cura sinó a retardar els efectes de la malaltia.

Un 60% de les persones diagnosticades amb demència ho són d’Alzheimer, una malaltia de la qual demà 21 de setembre se’n celebra el Dia Mundial.

En este context la recerca és clau, tant per trobar què origina l’Alzheimer com, en conseqüència, adequar les estratègies de prevenció i tractament. I amb estos objectius treballen investigadors dels àmbits de la nutrició, l’epidemiologia, la neurologia i la bioquímica de la URV, de l’Institut de Recerca Biomèdica Pere Virgili i de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus sota el paraigua del grup de recerca en Nutrició i Malalties Metabòliques (NuMeH). Alhora, integren la xarxa temàtica Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (CIBERned), que aplega 55 grups d’arreu de l’Estat, i també el CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBERobn) format per 31 grups de recerca punters en l’estudi del metabolisme i l’alimentació.

Tots ells van decidir unir esforços en observar que la major part de pacients diagnosticats d’Alzheimer també tenen altres malalties prèvies vinculades a l’estil de vida. Són, entre d’altres, la diabetis tipus 2, la síndrome metabòlica i l’obesitat, malalties molt prevalents en la població i amb una creixent incidència.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

27 + = 29

Últimes notícies