HomeEntrevistesIrene Negre (Junts per Catalunya) “La falta de consens i diàleg del...

Irene Negre (Junts per Catalunya) “La falta de consens i diàleg del Govern ha estat el seu segell fins al final”

Pregunta: Quina valoració fan de la legislatura? Junts va començar governant amb ERC.

Resposta: Vam començar amb un govern conjunt però hi va haver incompliments del pacte per part d’ERC i el cessament del nostre vicepresident. Fruit d’això es va prendre la determinació de sortir del Govern, perquè la situació va ser intolerable. Des de Junts per Catalunya s’ha fet una bona feina, tot i que a nivell de país s’hagués pogut avançar molt més.

P: El Govern ha aprovat 26 lleis en tres anys.

R: Després de la sortida de Junts, la forma de treballar del Govern no s’ha caracteritzat pel diàleg i el consens. El seu segell ha estat la falta de tot això, fins a haver de convocar eleccions. Quan governes a esquenes del Parlament i la resta de grups pot passar que els projectes s’encallen i que no avancen les lleis. Ara cal que ERC faça autocrítica i no només que centrifugue responsabilitats. Durant aquests darrers mesos hem pogut veure com els consellers i conselleres no eren presents als plenaris del Parlament, molts cops debatent assumptes que afectaven la seua conselleria. Són situacions molt representatives de com ha anat tot.

P: Creu que es van menystenir les aportacions de Junts als pressupostos?

R: Tothom sap que Junts per Catalunya no fem adhesions a ningú. Junts per Catalunya negocia. Compartíem algunes mesures incloses als pressupostos però volíem també aportar la nostra visió, com havia fet el PSC a l’hora de negociar. És el Govern el responsable de portar el pressupost al Parlament, i el va portar sense tenir els suports necessaris. A més s’accepta l’acord amb el PSC posant sobre la taula un projecte com el Hard Rock, sabent que no hi havia diners per a això, i a la vegada, sabent que era una línia vermella per als Comuns.

P: Vol dir que tenien pensat convocar ja eleccions?

R: És cert que PSC i ERC tenien grans actes de partit organitzats, que no es preparen en dos dies. Crec que la ciutadania és prou madura per a fer una valoració clara sobre com ha anat tot. Nosaltres vam presentar l’esmena a la totalitat, però el nostre president del grup, quan fa la seua intervenció, va estendre la mà malgrat la dura intervenció de la consellera d’Economia, que va atacar a tots els grups de la cambra. Vam estendre la mà i no va ser agafada. Potser la voluntat ja era no aprovar els pressupostos i estava tot planificat. Recordem que feia poc que havia fet una remodelació del govern, en la qual tenia grans friccions en totes les conselleries, i en lloc de reforçar Educació, se reforça un viceconseller de Comunicació del Govern. És un Govern que ha aconseguit treure al carrer molts col·lectius i en molt poc temps.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 55

Últimes notícies