HomeTerres de l'EbreJesús commemora el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les...

Jesús commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb l’acte “Víctimes”

BAIX EBR // El proper 25 de novembre es commemorarà un any més el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Malgrat la dificultat del moment, des del govern de l’EMD de Jesús s’ha apostat per fer un acte adaptat al context per la Covid-19 que s’estrenarà el mateix dia 25 a través del Canal de Youtube “Ànims i Avant”.

L’acte portarà per títol “Víctimes” i combinarà la reivindicació de l’eliminació de la violència cap a les dones amb la reivindicació de la necessitat cultural com a bé essencial. Així, des de la regidoria de dones de l’EMD de Jesús s’ha previst que diferents dones del món de la cultura, totes vinculades a Jesús o bé per qüestions personals, o bé per qüestions professionals, sumen el seu talent en un dia tan assenyalat.

El lligam entre la cultura i la commemoració del 25N es teixirà a partir d’un testimoni real de violència masclista explicat per una dona anònima, que serà la font d’inspiració per a les artistes convidades. Elvira Ferrando, actriu de teatre; Ester Besolí, pintora; Pili Cugat, cantant i poeta; Anna Chiva, cantant, i Alice Sorin, ballarina, seran les encarregades de materialitzar ‘Víctimes’ a través d’expressar els sentiments que els haurà despertat el testimoni mitjançant la interpretació, la pintura, la poesia, el cant i la dansa, respectivament.

La regidora Susanna Gómez posa en valor aquest acte que s’està preparant des de l’EMD de Jesús, amb el suport de l’Associació de Dones, “per recordar novament que les dones patim violències que cal denunciar. La pandèmia ha posat entrebancs, també en aquesta atenció a les dones, però entenem que cal adaptar-nos a la situació per no perdre cap ocasió per reivindicar l’eliminació de qualsevol tipus de violència. ‘Víctimes’ està concebut com un crit de denúncia fet a través de donar forma i expressió cultural a un testimoni real”.

El 25 de novembre, a les 19.30 hores, s’emetrà aquest acte en directe, que clourà amb la lectura del manifest commemoratiu d’enguany.

La connexió es podrà fer en aquest enllaç: Canal de Youtube “Ànims i Avant”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies

-->