HomeSocietatJesús posa en funcionament l'Hotel d'Entitats

Jesús posa en funcionament l’Hotel d’Entitats

Jesús inaugura l’Hotel d’Entitats en el marc del primer Consell de Participació Ciutadana del 2023 i amb la presència de tot el teixit associatiu que en forma part. L’ampli i sòlid associacionisme que caracteritza el poble de Jesús, representat per més de 30 entitats, compta a partir d’aquest moment d’un nou espai pensat per fomentar la participació ciutadana en totes les seues vessants.

Amb la creació d’aquest lloc de reunió i trobada es pretén impulsar l’activitat social dins de cada entitat, i a la vegada maximitzar l’interacció entre associacions permetent l’intercanvi d’informació de manera fluida entre les mateixes.

Es tracta d’un equipament públic de titularitat municipal que s’oferirà de manera gratuita a les entitats jesusenques inscrites al Registre d’Entitats. Es un espai obert, proper, participatiu, integrador i cohesionador.

Foto: Cedida

L’Hotel d’Entitats, encarat a potenciar activitats socioculturals, fonamenta la seua creació en permetre la trobada de les associacions i entitats del poble, per poder compartir informació dins i entre les entitats i fer que la comunicació sigui una eina de treball a l’abast de tothom, per estimular la creació i difusió social i cultural i fer-la arribar a la població general.

Tal i com comenta Eva Marro, regidora de participació ciutana: “Un dels objectius, marcat per l’equip de govern des del primer dia ha estat fomentar una xarxa d’ajuda comunitària que done veu a tot el veïnat. Crear un eix vertebrador per potenciar l’associacionisme i la cohesió social. Per això dotar espais de trobada que promouen la comunicació de manera fluida ajuda a fer més visibles les mancances i permet trobar solucions de manera conjunta al fer possible escoltar el màxim de veus i opinions”.

L’Hotel d’Entitats, que es regirà per un règim intern d’ús de les instal·lacions que es confeccionarà amb la col·laboració de les mateixes entitats usuàries, pretén cedir un espai a totes aquelles entitats que no disposen de seu social amb les condicions necessàries per poder fomentar la seua activitat habitual, així com d’una zona d’arxiu per permetre tenir de manera accessible, però també privada, tota la documentació del dia a dia.

Foto: Cedida

Els diferents espais que composen l’Hotel d’entitats són:

  • 6 despatxos d’uns 7m2 aprox. amb connexió a internet
  • 1 arxiu compartit de 27m2 dotat de guixetes individuals per documentació.
  • 1 sala de reunions d’uns 29 m2 per trobades de fins a 16 participants
  • 1 espai obert de trobada d’uns 100m2 dotat amb equipament per reunions de petit o gran format, amb zona de relax habilitada.

Tot això es suma a la resta d’equipament ja en funcionament:

  • Sala de conferències amb aforament per 140 participants
  • Seu social de l’Associació de Dones
  • Cambra higiènica

A les mateixes dependències es troba també ubicat l’Espai Museu del ceramista jesusenc Joan Panisello.

Tal i com comenta l’alcalde Víctor FerrandoAmb la inauguració d’aquest espai completem les obres a la segona planta de l’edifici de la Immaculada, i ho fem amb un equipament per al Poble, en aquest cas per a les entitats. Ara seguirem treballant per a remodelar i millorar la tercera planta de l’edifici”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 39

Últimes notícies