HomeSocietatJoan Bonfill · “Tornem a la normalitat i commemorem el 400 aniversari...

Joan Bonfill · “Tornem a la normalitat i commemorem el 400 aniversari de la mort del nostre fundador”

El primer majordom recorda que fa quatre segles que va morir el bisbe Lluís de Tena, fundador de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

Joan Bonfill, primer majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, pensa que el més important és que enguany es podran tornar a celebrar les Festes amb normalitat i honorar a la patrona de Tortosa, després de dos anys de restriccions per culpa de la covid.

Bonfill creu que “poder dur a terme les activitats tradicionals sense restriccions ens apropa a la ciutadania i als devots de la Mare de Déu, i per això tenim programades les habituals activitats de l’Arxiconfraria, com són la Capta pels carrers de la Ciutat, la participació en l’Ofrena de Flors i Fruits, la Novena i la Missa Estacional del diumenge dia 4 de setembre, presidida pel Nostre Sr. Bisbe D. Enrique Benavent. I el mateix diumenge, a la tarda, la solemne processó que recorrerà els carrers de la ciutat per acabar amb l’entrada de la Santa Relíquia a la Catedral i reviure, així, un dels actes més emotius de totes les festes”.

Una de les crides que es fan des de l’’Arxiconfraria és per al diumenge, dia 11 de setembre, que celebraran la Trobada de Cintes, acte Quinquennal en què participen les Cintes que puguen venir de totes les parròquies de la diòcesi, i que prenen part, dins de la Catedral de Santa Maria, en la missa de l’Octava.

La Reial Arxiconfraria està dedicant l’any a la figura de Luís de Tena, bisbe fundador de l’entitat en complir-se quatre-cents anys de la seua mort, motiu pel qual s’estan celebrant diferents actes institucionals i commemoratius, com la peregrinació a Guadix o el que faran ara durant les Festes: “El llibre que honorarà la seua figura, del que és autor Mn. Josep Alanya, canonge arxiver de la nostra Catedral, la conferència dels confrares Cinta Lluís i Teruel i Josep Lluís Ginovart sobre ‘La contrareforma i la façana de la Catedral de Tortosa. El dictat ocult del bisbe Lluís de Tena’, o el concert que tindrà lloc a la Catedral de Tortosa i que anirà a càrrec de la Banda Simfònica de Guadix, dirigida pel seu director, el senyor Ricardo Espigares, el qual va acceptar la invitació, i a qui acompanyarà el Coro de Ópera de la ciutat de Granada, que interpretarà el Rèquiem de Mozart. Tornem a la normalitat l’any que celebrem el 400 aniversari de la mort del nostre fundador”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

49 + = 55

Últimes notícies