HomePolíticaJosep M. Miralles és el nou alcaldable del PDeCAT a la Ràpita...

Josep M. Miralles és el nou alcaldable del PDeCAT a la Ràpita i Pedro Hernández hi torna, amb Més Ràpita

Durant les últimes setmanes s’han anat definint algunes candidatures que es presentaran a les pròximes eleccions municipals de la Ràpita, tanmateix encara queden partits que han de decidir si es presentaran o no, així com qui encapçalarà la llista. Ja es va anunciar que Rosa Anglés seguiria al capdavant dels socialistes per a convertir-se per primer cop en alcaldable després d’haver estat la número 2 de Josep Pitarch ara fa quatre anys, L’actual alcalde, Josep Caparrós, repetirà també la seua candidatura al capdavant d’Esquerra. De fet, va ser la primera a confirmar-se.

Pel que fa als líders que repetiran en les eleccions del 2019 també podem trobar l’exrepresentant del PP Pedro Hernández, que encapçalarà un mandat més, si surt escollit, el grup independent Més Ràpita, amb l’eslògan d’Avançar junts cap a una mateixa meta, la Ràpita. El principal repte polític que planteja és atraure indústria potent a la Ràpita.
Entre les novetats, la principal serà la de Josep Maria Miralles, l’encarregat de substituir l’exalcalde del municipi i actual director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idecé), Joan Martín Masdeu. Miralles va ser escollit el 4 de juliol de forma unànime per part dels associats del PDeCAT, i va expressar la seua voluntat de “parlar amb la gent, amb tots els sectors i àmbit, per a saber les seues necessitats i fer tot el possible per a solucionar els seus problemes i desenvolupar el municipi”.

Masdeu mateix l’avala: “Calia una cara nova i Josep Maria Miralles pot donar molt bon joc”. Masdeu no descarta anar a la llista i continuar treballant al costat dels membres del seu partit: “Si es fa una candidatura eixamplant al màxim l’espai, allà em tindran per al que vulguen”. 
Quant a la resta de formacions que actualment formen part del govern municipal, com són Solidaritat Independent, encapçalada per Àlex Cervera, i ICV, liderada per Carlos Sanchís, encara no han decidit quin serà el seu futur. La seua participació en les eleccions vinents del 2019, així com la candidatura d’alcaldable, la determinaran, diuen, després de l’estiu.

El Partit Popular no va aconseguir entrar al govern municipal rapitenc i, de moment, encara no se sap què farà. El responsable de Podem La Ràpita, Alberto Alcalde, també ha indicat que no prendran la decisió sobre si es presenten en solitari o amb algun altre partit fins al setembre. En tot cas, volen ser-hi. Pel que fa als grups polítics de recent creació com és CUP La Ràpita, que va presentar-se el passat 9 de juny, encara s’estan organitzant de forma interna i tampoc saben ben bé què faran, segons indiquen alguns dels seus membres.
Este setmanari també ha publicat enguany que Ciutadans presentarà per primer cop llista a diversos municipis ebrencs, entre ells, la Ràpita. Els responsables provincials de la formació, però, han explicat que no diran qui encapçalarà la llista ni qui en formarà part fins que no s’apropen les eleccions.

El 2015, a la Ràpita es van presentar fins a set candidatures i sis d’elles van obtenir representació a l’Ajuntament, amb un plenari força fragmentat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies