ACN Vila-seca .- Josep Poblet deixa la política.
El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, que durant anys ha estat l’home fort de CDC –actualment PDeCAT- a la demarcació de Tarragona va anunciar la seva decisió durant una conferència sobre l’estat del municipi de La Pineda. Ho va fer amb un discurs farcit de dades estadístiques i reiterant, un cop més, el seu distanciament amb l’actual rumb del “procés” en un municipi on la força electoral exhibida pels partits espanyolistes en les eleccions al Parlament o estatals no li ha fet perdre mai uns comicis municipals. Després d’ocupar l’alcaldia durant 26 anys i la presidència de la Diputació durant dotze, Poblet diu que la seva marxa és fruit d’una decisió personal.
L’alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona ha explicat a l’ACN que esgotarà els mesos que li queden de mandat fins les pròximes eleccions municipals del 25 de maig. Un cop es nomenin els nous dirigents de les respectives corporacions, Poblet farà efectiva una decisió que, assegura, ha estat meditant i consultant amb els seus col·laboradors durant l’últim any. Posarà així punt i final a una trajectòria de 32 anys, que va començar com a regidora de l’Ajuntament de Vila-seca. Llicenciat en Geografia i Història i tècnic en excedència de Caixabank, ha dedicat més de mitja vida –té 62 anys- als afers públics i institucionals.
Diu que “en absolut” ha influït en aquesta decisió la situació política general de Catalunya i la seva posició distant respecte el rumb del “procés”. En el seu discurs d’aquest dimarts a la Pineda, ell mateix recordava com el consistori va rebutjar integrar-se a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) perquè no havia “una majoria política” favorable al carrer, però va defensar el dret de votar el futur del país, recorda. “Les coses fa temps que tenen elements d’incertesa, però no me n’allunyo. Podia no haver-me presentat a les eleccions de 2015. Ho he fet quan he cregut que era el moment que ho havia de fer”, ha subratllat. Diu que va copsar l’estat d’opinió dels veïns, la valoració del trajecte i la feina feta al llarg d’aquestes més de tres dècades.
Relació amb les Terres de l’Ebre
En relació a les Terres de l’Ebre, Poblet ha reivindicat sovint el fet d’haver descentralitzat la Diputació amb una seu administrativa a Tortosa que veu com l’”embrió” de la futura vegueria.
Saba nova
“No ho condiciona la política general: té vida pròpia, ve de lluny i, tot i que no ho voldria, continuarà en aquesta situació força temps. No puc agafar aquest paràmetres com a referència: és el meu entorn, estat d’ànim la meva gent qui m’ha aconsellat fer aquest tancament de cicle”, ha insistit. Poblet parla de la necessitat d'”injectar saba nova” i apunta, convençut, que té el relleu assegurat, amb “projectes molt ben orientats i transformen poderosament el futur dels nostres ciutadans”, tant a l’Ajuntament com a la mateixa Diputació de Tarragona. “Ho faig en un moment que les coses estan bé”, resumeix.
Per contra, argumenta, fonamenta la seva decisió també en l’àmbit personal un cop assegura haver aconseguit tots els objectius polítics que s’havia proposat al llarg d’aquestes més de tres dècades. “No havia cap raó més perquè em mantingués en aquesta primera línia política. La vida té altres camins i desitjos. Som humans i tenim un temps que volem dedicar més al futur de les nostres famílies, a un mateix, a altres coses que bullen en el meu cap, que en tinguin moltes, i que no podia fer fins ara perquè me les impedia aquesta dedicació intensa a la vida pública i la política en general i ara les podré fer. Que aquest meu somni més personal el pugui fer realitat”, ha declarat, mostrant-se “orgullós” de la seva tasca institucional. “No em penedeixo de res ni deixo res per fer”, ha conclòs.
Investigat per la construcció del CAP
Més enllà, però, de la seva marxa de la política activa, Poblet encara té pendent un assumpte relacionat amb el seu càrrec com alcalde davant la Justícia: les diligències prèvies per un suposat cas de corrupció en les obres de construcció del CAP de Vila-seca. La CUP de Reus li demana deu anys de presó, juntament amb l’arquitecte Jorge Batesteza -investigat també en el cas Innova- pels suposats delictes de prevaricació, malversació continuada de cabals públics, tràfic d’influències i delicte de defraudació a l’administració, blanqueig de capitals i falsedat documental. La Fiscalia ha demanat l’arxivament del cas.