El dissabte 30 de març es va constituir la nova Junta Directiva del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre per al bienni 2019-2021, sorgida de l’Assemblea General de socis i sòcies celebrada dues setmanes abans. En aquesta ocasió corresponia renovar els càrrecs de l’equip directiu del CERE i l’anterior president, Joan Josep Duran Miró, ja havia manifestat la seva voluntat de no presentar-se a la reelecció.
La única candidatura que es va presentar estava encapçalada per Josep S. Cid i Català i comptava amb la resta de membres que han ocupat els llocs els darrers quatre anys: Helena Blanch Pérez com a vice-presidenta, Gerard Mercadé Pié com a cap de Publicacions i Josep F. Moragrega Font com a secretari-tresorer.
La candidatura va ser aprovada per unanimitat dels membres assistents a la reunió. Val a dir que en aquesta ocasió, la Junta Directiva del CERE s’ha renovat i rejovenit amb la incorporació de diferents joves, però també ha incorporat altres persones amb una llarga trajectòria cultural dins i fora de la comarca.
Josep S. Cid i Català és doctor per la Universitat de Barcelona i catedràtic d’ensenyament secundari a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. Amb una llarga trajectòria cultural i política, va ser fundador del CERE, entitat que ja va presidir de 1992 a 1995, i coordinador territorial de la Conselleria de Cultura a les Terres de l’Ebre entre 2001 i 2003. També ha estat membre fundador i vicepresident primer de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). És autor de diversos llibres, articles i conferències sobre llengua i literatura, així com altres temes relacionats amb les Terres de l’Ebre principalment. Ha estat i continua sent molt actiu en el món de l’associacionisme cultural, així, és membre fundador i secretari d’Amics de Riba-roja, membre del Centre Català del PEN Club Internacional, de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i d’Òmnium Cultural. Ha estat guardonat amb el premi Recercat (2008) i el premi Neus Gràcia (2016).
Josep S. Cid va manifestar en el seu discurs de presentació el seu interès per continuar amb la feina que s’ha vingut fent els darrers anys i a treballar perquè el CERE sigui un agent que contribueixi a la cohesió comarcal i a la definició d’alternatives de futur per a la comarca.