HomePolíticaJunts al Senat reclama al Govern espanyol que reconsideri els projectes locals...

Junts al Senat reclama al Govern espanyol que reconsideri els projectes locals d’energia neta

Junts per Catalunya al Senat ha registrat una moció a la cambra alta arran la decisió del Govern espanyol de desestimar definitivament 335 sol·licituds d’inversions a projectes locals d’energia neta a municipis catalans de repte demogràfic (Programa DUS 5000). La iniciativa de Junts se suma a la bateria de preguntes que el grup va registrar el passat 3 de gener i demana al Govern espanyol que rectifiqui la desestimació de les sol·licituds, que s’admetin tots els projectes i que s’hi destinin més recursos. “La gestió d’aquests fons és caòtica i està mancada de criteris objectius i de transparència, la qual cosa permet que es prenguin decisions totalment arbitràries”, assegura el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries.

Amb 335, Catalunya lidera la llista de territoris amb més sol·licituds desestimades definitivament per a rebre fons europeus, molt per sobre de les 33 a la Comunitat de Madrid i les 7 d’Astúries. “Una vegada més, Catalunya pateix una discriminació. Mentrestant, els socis del PSOE els regalen els vots a canvi que Catalunya sempre hi perdi”, lamenta Cleries.

La moció de Junts va en la mateixa línia que la bateria de preguntes en què s’exigia al Govern espanyol que deixés clars els criteris que havia utilitzat per desestimar els expedients de sol·licituds d’ajuda per les entitats locals de Catalunya. Així, demana que es facin públiques les dades referents a les sol·licituds acceptades per comunitats autònomes i denuncia que el criteri seguit per a la seva acceptació hagi estat l’ordre de presentació. “La resolució s’ha elaborat discrecionalment sense seguir criteris de qualitat, sinó criteris d’ordre de registre”, retreu Cleries.

En la mateixa línia, Junts també denuncia que els projectes desestimats no disposen d’un termini per a presentar al·legacions, cosa que “els deixa en una situació de total indefensió”, diu Cleries.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies