HomePolíticaJunts defensa mesures per la millora de la pagesia i els pescadors...

Junts defensa mesures per la millora de la pagesia i els pescadors recreatius a l’Ebre

La diputada de Junts per Catalunya Irene Negre ha afirmat que “cal simplificar la normativa perquè els pescadors sàpiguen què poden fer i què no al Delta”, en el debat sobre una proposta de resolució sobre la pesca al delta de l’Ebre al Parlament de Catalunya de dimarts 15 de novembre. Negre ha reivindicat el rol de l’Ajuntament de l’Aldea, de la que n’és tinent d’alcaldia, en l’assessorament al col·lectiu que defensa la pesca recreativa del Delta de l’Ebre, donades les restriccions que hi ha actualment. Negre ha recordat que “els pescadors defensen la sostenibilitat del medi i potenciar la pesca recreativa implica econòmicament i turísticament, dinamització territorial”

En un altre punt de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural, Negre ha fet una crida a l’actualització i posada en marxa del canal de reg Aldea-Camarles. “Tenim la demanda i les terres per donar-hi resposta”, ha afirmat la diputada que ha plantejat que s’estudiï una línia de finançament per part de l’Institut Català de Finances per donar suport als pagesos que s’hi vulguin connectar. 

Negre ha recordat que el projecte compta amb el suport dels ajuntaments afectats, del Consell Comarcal del Baix Ebre, de la Unió de Pagesos, les cooperatives agrícoles del territori.  En aquest sentit, ha afirmat que “és beneficiós pel territori i per la conservació paisatgística i ambiental”. A més a més, “provocaria un creixement del sector amb més feina que fixaria gent jove al territori que evitaria el despoblament”, ha afegit. 

Finalment, Negre ha exigit al Departament d’Acció Climàtica que prevegi actuacions per implantar renovables on calgui, com la planta de renovables per a la infraestructura de bombament del reg a la Pobla de Massaluca.   

La diputada ha defensat aquesta infraestructura “necessària per reduir costos” i ha reivindicat el paper de la Comunitat de Regants de la zona oriental de la Terra Alta en la defensa del projecte. “La pagesia, sense aigua, no té futur”, ha recordat Negre que ha advertit que “anem tard, i que no cal esperar que apareguin els problemes per posar-hi solucions”“El departament ha de programar la implantació d’energies renovables amb celeritat i respecte pel medi ambient”, ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 54

Últimes notícies