HomePolíticaJunts i ERC rebutgen, amb l’abstenció del PP, la creació de l’Autoritat...

Junts i ERC rebutgen, amb l’abstenció del PP, la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // La comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha rebutjat este dimecres una proposta de resolució de Catalunya en Comú Podem que demanava dissoldre la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre i crear en el seu lloc l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre.

El diputat David Cid ha defensat la proposta recordant que la creació de l’ATM en els diferents territoris és un aspecte contemplat a la Llei de Mobilitat de l’any 2003. “Sembla ser, però, que per a alguns espais polítics les Terres de l’Ebre siguen un territori de segona”, ha lamentat el diputat, qui ha criticat també el funcionament de la Taula de Mobilitat perquè “a la pràctica ha servit per a no donar espai de participació a les entitats socials que treballen per la mobilitat del territori”, en referència, per exemple, a la plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat.

La proposta de creació de l’ATM ha rebut 10 vots a favor (de Catalunya en Comú Podem, Ciutadans, el PSC i la CUP), però ha estat rebutjada pels 10 vots en contra de Junts per Catalunya i ERC i l’abstenció del PP. Els partits que conformen el govern català han votat en contra de la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat tot i que durant el debat de la proposta han reconegut que la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre no està donant els resultats esperats ni donant resposta a totes les necessitats del territori.

Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre

Per contra, sí que ha prosperat un segon punt inclòs a la proposta de resolució i que, després de ser transaccionat amb els grups de Junts i Esquerra, demana que un cop estiguen disponibles els resultats de l’enquesta de Mobilitat de les Terres de l’Ebre la Taula de Mobilitat es reunisca per revisar el resultat de l’enquesta i redactar el Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre “amb la participació ciutadana i el conjunt d’agents del territori per permetre la seua posada en marxa”. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 23

Últimes notícies