HomePolíticaJunts per Tortosa denuncia que el govern tripartit no preveu bonificacions ni...

Junts per Tortosa denuncia que el govern tripartit no preveu bonificacions ni reserva de places per a famílies vulnerables a les noves llars d’infants

Junts per Tortosa ha donat suport a l’aprovació de la creació del servei municipal de les llars d’infants públiques que s’ha portat al debat del ple de l’Ajuntament. Amb tot, la portaveu Meritxell Roigé ha advertit que s’hauria de refer el reglament “amb més rigorositat”, que “s’haurien de repensar els preus del servei”, i que “s’haurien d’adaptar els costos reals de les dos llars d’infants per no perjudicar les finances municipals en futurs exercicis pressupostaris”. En aquest sentit, Roigé ha demanat a l’alcalde que modifiqui l’expedient abans de procedir a la tramitació amb “dades correctes” i que “responguin a la realitat”. “És un expedient fet des de la improvisació, amb incoherències als informes i ens preocupa l’afectació que tindrà en un futur per a les finances municipals”, ha manifestat la portaveu.

Així, Roigé ha alertat que “els preus previstos en els reglaments són més elevats que els que tenen les llars d’infants privades i públiques que hi ha al municipi. Segons el reglament aprovat avui una plaça d’I0 costarà 170 euros al mes, una plaça d’I1 costarà 160 euros mensuals, una plaça d’I2, que la Generalitat estableix la gratuïtat, costarà 160 euros durant el mes de juliol. A més, el servei de menjador tindrà un preu de 160 euros extra al mes, i de 8,5 euros al dia. D’aquesta manera, si s’inclou el menjador una plaça d’I0 costarà 330 euros, una d’I1 320 euros, i una d’I2 160 euros al mes” ha denunciat.

Junts per Tortosa ha denunciat que “no té sentit que s’estableixin per les llars d’infants públiques preus més elevats que altres llars públiques o privades del municipi”. “Així, a Jesús es paguen 110 euros mensuals menys, ja que el menjador costa la meitat que a Tortosa; mentre que a Bítem el servei és 35 euros més barat que el que es preveu a Tortosa. Però si mirem les llars privades, els preus del servei són més o menys iguals que el que es preveu a les llars d’infants municipals o fins i tot, en algun cas, més barats, entre 20 i 35 euros al mes. El mateix passa si ho comparem amb els preus que s’oferien a la llar d’infants de la Creu Roja, que costava 20 euros menys del que fixa el reglament que avui s’ha aprovat al ple” ha seguit dient.

D’altra banda, la portaveu de Junts per Tortosa també ha subratllat que “l’estudi econòmic inclòs a la creació del servei preveu que el dèficit per les dos llars d’infants municipals sigui de 59.340 euros anuals si es cobreixen la totalitat de places durant tot l’any, inclòs el mes de juliol, i que sinó s’incrementarà en 3.600 euros per plaça” ha reblat. Roigé ha advertit que els costos reals del servei seran més elevats ja que “difícilment es cobriran les 158 places al 100% durant tot el curs, inclòs el mes de juliol, i difícilment la meitat dels xiquets es quedaran al menjador, tal i com es contempla”. Així, Roigé ha constatat que “les xifres amb les quals ha treballat el govern tripartit superen amb escreix la ràtio d’ocupació mitjana de les llars d’infants de Catalunya, una dada que publica la Generalitat” ha manifestat Roigé.

La portaveu de Junts per Tortosa també ha denunciat que no s’hagi previst cap bonificació ni reserva de places per a famílies vulnerables, així com tampoc cap tarificació social. “Sobta que ara que el senyor Jordan té una gran oportunitat, amb un reglament nou, no hi ha ni rastre de la tarificació social que tant ha defensat des de l’oposició durant els darrers dotze anys”, ha qüestionat Roigé, lamentant este fet tenint en compte que “s’ha deixat perdre una llar al centre de la ciutat que acolliria a les famílies més vulnerables sense cost per a l’Ajuntament i que comptava amb preus més econòmics als que ara es plantegen” ha dit la portaveu de Junts per Tortosa.

Així mateix, Roigé també ha posat en evidència “les contradiccions que hi ha entre el reglament i l’estudi econòmic del servei ja que este contempla que els mesos de setembre i de juliol es cobraran a les famílies de forma íntegra, mentre que el reglament es preveu que no hi hagi servei els primers dies de setembre i els últims de juliol. De la mateixa manera, el reglament preveu el servei d’acollida a primera hora, mentre que l’estudi econòmic no ho preveu amb personal, ni tampoc està previst el preu públic del servei” ha volgut denunciar.

Durant el ple, Junts per Tortosa també ha constatat que “la dotació de personal prevista és insuficient per cobrir les ràtios que es plantegen, especialment en les franges del servei de menjador; i que el sou que es pagarà als treballadors no s’ha assimilat a la relació valorada de llocs de treball” destacava Roigé.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies