HomeSense categoriaLa 12a edició del Gran Recapte recollirà donacions virtuals per la Covid-19

La 12a edició del Gran Recapte recollirà donacions virtuals per la Covid-19

TERRES DE L’EBRE // El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha presentat aquest matí la 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments a les Terres de l’Ebre. Abans de començar la presentació, el portaveu ha volgut explicar la situació actual: “estem repartint més aliments ara que en el pitjor moment de la crisi del 2008” ha dit. El portaveu també ha afirmat que “el Banc dels Aliments està gairebé al límit, si continua augmentant la
demanda, els aliments distribuïts seran irrellevants en relació a les necessitats de les famílies”. I es que des de que es va iniciar la pandèmia el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 40%, havent de fer un gran esforç per arribar a tothom.
 
El portaveu ha donat a conèixer que “com a conseqüència de la COVID-19, el Banc
dels Aliments ha reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i transformant la donació d’aliments en donacions monetàries”. La campanya es
digitalitza per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats.
 
La 12a edició del Gran Recapte es farà a lo llarg de la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21 als principals supermercats. “Serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI Gran RECAPTE que s’oferirà al donant”, ha detallat Ologaray, que ha explicat que “un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”.
 
Tot i la digitalització de la campanya, el Banc dels Aliments no ha volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i per això el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la seua presència. El voluntariat farà de portaveu de la nova modalitat de Gran Recapte: informaran als clients del canvi d’operativa i de com es podrà donar aquest any a la caixa. S’estima que en
caldran 400 a les Terres de l’Ebre. 
L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.
Per últim, Ologaray ha posat en valor el treball conjunt del grup de treball de Tortosa, on l’ajuntament coordina un equip de treball format pel Banc dels Aliments, Creu Roja, Càritas, l’Arxiconfraria de la Cinta, protecció Civil i el mateix consistori. “Quan treballem junts, no només sumem els esforços, sinó que acabem multiplicant els resultats”, ha dit.
 
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha agraït la tasca de les entitats socials i ha recordat les aportacions extraordinàries fetes per l’Ajuntament de Tortosa, de 255.000 euros, per ajudar a les famílies més vulnerables: “ens cal la implicació de tothom: entitats, institucions, empreses i particulars”, ha explicat Roigé que ha demanat al govern espanyol i al govern de la Generalitat que no deixi d’incrementar les ajudes socials en una situació d’extrema complexitat.
 
El Gran Recapte és una campanya essencial per al Banc dels Aliments, ja que en les darreres edicions ha permès recollir, en només 2 dies, el 20% dels aliments que es reparteixen al llarg de l’any.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 38

Últimes notícies