HomeEconomiaLa 6a Nit de les Empreses de l'AECE reivindica el territori com...

La 6a Nit de les Empreses de l’AECE reivindica el territori com a pol d’atracció industrial

Aquest dijous, més de dues-centes persones han assistit a la sisena edició de la ‘Nit de les empreses de les Comarques de l’Ebre’, que s’ha celebrat a l’Auditori Municipal d’Amposta. Des de la capital del Montsià, l’Associació d’Empreses de les Comarques de l’Ebre (AECE) —entitat organitzadora— ha volgut reivindicar el territori i la vitalitat del teixit empresarials del sud de Catalunya. María José Fernández, presidenta de l’entitat ha recordat “la necessitat de millorar la connectivitat i el transport“, però el focus l’ha posat en el “moment dolç” que viu el territori pel que fa a la inversió empresarial “amb més de 300 milions d’euros d’inversions en els darrers tres anys, d’empreses com Florette. Kronostant i Freshly Cosmètics“. “Som una regió amb potencial i només si unim esforços serem capaços que l’èxit siga possible“, ha dit.

L’acte ha servit per celebrar el 25è aniversari de l’associació i per això s’ha fet un homenatge al fundador i als tres expresidents que han liderat l’entitat: Joaquim Oliva (impulsor i fundador), Rafel Lluís (president entre 1997 i 2002), Emilio Castellà (president entre 2002 i 2015) i José Daniel Cortijo (president entre 2015 i 2018). A més, s’ha reconegut més de vint empreses per la seua trajectòria, per l’emprenedoria i la innovació: ADEC Assessors, Alado, Sesé, Comfil, Florette, Frigoríficos Lluís, Fruites Barberà. Kronospan, Llatje, Sercosa, Balfegó, Deltacactus, Fablab, Infosa, Musclarium, Nauticològic, BRM, Cerima Cherries, Eco Terra Alta, Freshly Costmetics, Pretensados Arnal, Arc Montsià i Estorauto.

A l’acte hi han assistit representants del teixit empresarial i de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals i els ajuntaments. L’acte ha acabat amb les intervencions de Cinta Pascual, vicepresidenta de Foment del Treball, i Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat. Castellanos ha destacat “la posició geoestratègica de les Terres de l’Ebre i la bona disponibilitat del sòl industrial“, dos elements que ja han convertit el territori “en un dels pols industrials del país“. “Les dades ens indiquen un canvi de tendència en la inversió empresarial, amb més oportunitats i més projectes que mai“, ha afegit.

L’AECE va nàixer fa vint-i-cinc anys, amb l’objectiu de dinamitzar i enfortir el teixit econòmic del territori i amb la voluntat d’aglutinar esforços individuals al voltant d’un projecte col·lectiu. Actualment, té al voltant de cent cinquanta socis.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 43

Últimes notícies