HomeCulturaLa Biblioteca de Roquetes té un dels arxius digitals més extensos de...

La Biblioteca de Roquetes té un dels arxius digitals més extensos de Catalunya

La Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes disposa d’un dels arxius històrics municipals digitals més extensos de Catalunya. Des de fa una dècada, Begonya Ferré, directora de la Biblioteca de Roquetes, està digitalitzant tots els documents que avalen la història de la ciutat i la trajectòria de la ciutat que durant anys han tingut un paper clau en el desenvolupament cultural i social del municipi, per tal de fer-los públics en una aplicació web que permeta cercar-los amb algoritmes manuals.

Vam començar l’arxiu el 2009, a partir de la necessitat detectada. Pensàvem que podíem cobrir-ho amb moltes hores de dedicació i esforç per part del personal de la Biblioteca, amb l’objectiu d’assumir la digitalització i promoure l’accessibilitat a la informació del nostre fons de col·lecció local de Roquetes a través d’internet, atès que som conscients que per volum de població no disposarem mai d’un arxiu o d’una entitat que faça estes funcions”, determina Ferré, en declaracions a Canal TE.

Ja s’hi poden consultar més de 12.000 documents, molts amb centenars de pàgines i fotografies escanejades, que situen Roquetes com un dels municipis catalans amb més arxius digitalitzats, gràcies a la Biblioteca. Així, per exemple, pot consultar-se digitalment tota la història del Club Deportiu Roquetenc, amb més de 3.500 arxius consultables.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 88

Últimes notícies