HomeSocietatLa CHE inicia una nova campanya de control del cargol poma al...

La CHE inicia una nova campanya de control del cargol poma al tram Miravet-Tortosa

La Conferderació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), organisme autònom adscrit al Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO), ha engegat una nova campanya d’actuacions per al control i la vigilància del caragol poma al tram entre Miravet i Tortosa. Aquesta espècie invasora, actualment, té el seu focus d’afecció aigües a baix de Tortosa. Tot i això l’any passat se’n va detectar en una zona de Miravet del marge esquerre del riu, d’àmbit competencial de la CHE.

En concret s’hi destinaran una mica més de 530.000 euros a una sèrie de treballs que s’executaran durant els anys 2018 i 2019 en el tram Miravet-Tortosa. Les accions previstes responen a dos objectius: d’una banda el control de poblacions mitjançant actuacions de descastament i, de l’altra, la vigilància contínua de la zona afectada per fer una detecció primerenca de possibles nous focus. A més s’executarà una barrera de ribera a manera “tallafocs” mitjançant l’eliminació de vegetació (terrestre i aquàtica) que impedeixi l’avanç del caragol aigües amunt del límit actual de la plaga (entorn del Pont del Mil·lenari a Tortosa).

Es té previst que aquest any els treballs es perllonguin fins al mes de novembre, coincidint amb la finalitat del període reproductiu del caragol, dependent fonamentalment de la temperatura de l’aigua.

Segons informen, la setmana passada  moment en el qual es van iniciar els treballs de control, van ser retirats 45 adults i 18 posades a Tortosa. A data d’avui, en el focus de Miravet encara no s’han detectat ni adults ni postes.

La CHE recorda als usuaris que la manipulació de l’espècie per al seu ús com a esquer viu està totalment prohibida.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies