HomeSalutLa Clínica Terres de l’Ebre acull alumnes en pràctiques d’auxiliar d’infermeria de...

La Clínica Terres de l’Ebre acull alumnes en pràctiques d’auxiliar d’infermeria de la Creu Roja francesa

La Clínica Terres de l’Ebre, centre de salut pública de titularitat municipal de Tortosa, ha acollit durant un mes dues alumnes de l’Institut de Formation Auxiliaire – IFAS Occitanie Croix-Rouge Française, de Nimes. L’estada ha permès que les alumnes hagin dut a terme les seues pràctiques curriculars en cures d’auxiliars d’infermeria. El projecte sorgeix a partir del conveni de col·laboració que la Clínica Terres de l’Ebre i l’Institut de l’Ebre van iniciar al 2019. Amb tot, l’esclat de la pandèmia va fer que s’hagués d’aturar temporalment.

Les estudiants, Paula Martin i Sondes Methnani, van incorporar-se al seu lloc de treball a mitjan octubre i, durant la seua estada, han realitzat les pràctiques a la planta d’hospitalitzacions de la Clínica Terres de l’Ebre en el torn de matí. A més a més, també han complementat la seua formació amb treballs acadèmics amb la Croix-Rouge Française. Les dos noies han valorat positivament l’estada a la capital del Baix Ebre així com també han destacat les facilitats amb les quals la Clínica Terres de l’Ebre i els seus docents les han acollit, l’aprenentatge que els han transmès i el foment en la comprensió del pacient i les seues necessitats.

Aquesta setmana, la responsable de formació de la Croix-Rouge Compétence Occitanie, Géraldine Niaulon, ha visitat les instal·lacions de la Clínica Terres de l’Ebre i de l’Institut de l’Ebre per tal de conèixer de primera mà el dia a dia de les estudiants. En aquesta trobada ha pogut valorar les tasques diàries de Martin i Methnani, a més de la seua interacció amb els pacients, les seues famílies i la resta de l’equip mèdic.

Així mateix, Niaulon s’ha reunit amb alguns responsables sanitaris i docents, entre els quals es troben el director d’Infermeria, Ramon Escurriola; el coordinador d’Hospitalitzacions, Òscar Forcadell; l’auxiliar d’Hospitalitzacions i coordinadora de l’alumnat de la Clínica, Olga Senosiain; la responsable de Gestió del Coneixement i Docència, Cinta Bel; el director de l’Institut de l’Ebre, Armand Pons, el cap d’Estudis de l’Institut de l’Ebre, Sisco Besalduch, la membre del grup de Coordinació Internacional de l’Institut de l’Ebre, Lara Melich, i la tutora dels FCT estudiants TCAI de l’institut, Trinitat Tomàs.

Escurriola remarca la importància de la col·laboració entre la Clínica i l’Institut de l’Ebre amb projectes com aquest, ja que permet subratllar que “la tasca docent del nostre centre de salut no és només un referent al territori sinó que, quan formem futurs professionals sanitaris, també posem la Clínica Terres de l’Ebre i Tortosa al mapa internacional“, assenyala.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies