HomeSense categoriaLa collita de l'arròs es manté estable pel bon rendiment de varietats...

La collita de l’arròs es manté estable pel bon rendiment de varietats com el Bomba i JSendra

 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la collita de l’arròs s’ha tancat al país amb 149.750 tones, un lleuger descens de l’1,3% respecte l’any passat (que va ser de 151.723 tones) però mantenint un important creixement del 23% respecte fa dos anys. Els alts rendiments de les varietats Bomba i JSendra han començat la menor productivitat d’altres. També la qualitat del producte ha estat excel·lent tot i que l’arròs va patir dificultats en el seu establiment i desenvolupament al principi de la campanya. La recol·lecció va començar amb un endarreriment d’uns 15 dies i encara hi ha una superfície residual per acabar de segar.

Marcel Matamoros, responsable d’arròs de la FCAC i president de la Cambra Arrossera del Montsià, ha explicat que l’estiu va ser molt favorable per a la collita, el gra va madurar molt bé, després d’algunes problemes de germinació al principi de la campanya i ha donat una arròs “d’òptima qualitat”.Ha estat molt irregular perquè varietats com Bomba o JSendra han estat més productives que l’any passat però les de meitat campanya, com l’Anatra i el Guara, han tingut una petita disminució. En resum, ha estat molt similar a l’any passat”, ha dit Matamoros. “Ha estat un estiu molt bo, pràcticament no hi ha hagut fongs, la qualitat és excel·lent i els retiments al molí són bons”, ha afegit.

El retard en l’inici de la recol·lecció ha provocat una sembra més esglaonada i que s’hagi allargat fins ben entrat el mes d’octubre. De fet, encara hi ha una superfície residual per acabar de segar, sobretot a la zona gironina de Pals.

La superfície de conreu d’arròs a Catalunya és de 20.604 hectàrees -20.000 al delta de l’Ebre-, amb un rendiment mitjà de 7,27 tones per hectàrea. Les cooperatives agràries produeixen un 75% del total català.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies