HomeAgriculturaLa collita de ra茂m es reduiria un 50%

La collita de ra茂m es reduiria un 50%

La Federaci贸 de Cooperatives Agr脿ries de Catalunya (FCAC) alerta que els efectes de la sequera deixaran empremta en la verema d鈥檈nguany, que es reduiria al voltant del 48% en relaci贸 amb un any normal. Segons dades de les cooperatives, la collita se situaria en uns 225 milions kg de ra茂m front els 430 milions kg d鈥檜na campanya mitjana.

Les zones m茅s afectades s贸n l鈥橝lt i el Baix Pened猫s, l鈥橝lt Camp i el Tarragon猫s. En alguns casos, les p猫rdues podrien arribar al 80% i, fins i tot, arribaria perillar la viabilitat de la planta. A la Terra Alta i l鈥橢mpord脿, malgrat que no tan important, tamb茅 es preveu una davallada en la producci贸.

Joan Josep Ravent贸s, responsable de vi i cava de la FCAC, argumenta que 鈥aquest 茅s el segon any consecutiu de sequera i les cooperatives veuen amb molta preocupaci贸 que la manca de producci贸 de la vinya impedeixi el prove茂ment dels clients habituals i provoqui una p猫rdua de quota als mercats on es treballa des de fa anys. Tot plegat podria dificultar el manteniment de l鈥檕cupaci贸 al sector鈥.

La baixa collita i el manteniment de les despeses fixes provoquen un notable increment dels costos d鈥檈laboraci贸. Per fer-hi front, la FCAC reclama a les Administracions que s鈥檃ccelerin els ajuts compromesos per als viticultors i que es prevegin ajuts similars per les cooperatives que, en determinats casos, podrien veure perillar la viabilitat de l鈥檈mpresa.

A Catalunya hi ha 59 cellers cooperatius que produeixen el 48% del vi catal脿.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

7 + 1 =

脷ltimes not铆cies