HomeTerres de l'EbreVídeo - El Setmanari L'EBRE presenta el documental «Lluís Companys. 80 anys...

Vídeo – El Setmanari L’EBRE presenta el documental «Lluís Companys. 80 anys de l’assassinat d’un president»

TERRES DE L’EBRE // La comissió de la Dignitat ha promogut el documental «Lluís Companys. 80 anys de l  ‘assassinat d’un president» per commemorar i denunciar l’assassinat del president  Companys. Aquest documental està fet en base a una música formada per sis peces de joves  compositors i compositores catalans que ressegueix els principals moments dels  darrers mesos de la vida de Companys. Des de la detenció i empresonament a París a  la Santé, passant per Madrid fins a Barcelona amb la seva estada al castell, el  judici, el testament i el camí fins al lloc de l’afusellament. La música està enllaçada pel fil del relat històric amb la intervenció de destacats actors i actrius catalans que interpreten diversos personatges.

Fins ara s’hi han adherit els diaris: Ara, Punt Avui, El Nacional, Nació Digital, El Món, el Núvol, Vilaweb i les revistes el Temps, Sàpiens, Racó Català, La Directa, El Vallenc , El 9nou, Setmanari l’Ebre i l’Ateneu Barcelonès

Aquest acte que en altres circumstàncies hagués sigut públic, atesa la situació  sanitària actual i com expliquen els seus promotors, “l’hem reconvertit en aquest documental que es difondrà a partir de la  matinada del dia 15 de manera massiva amb la participació de diversos mitjans de comunicació que farà possible que compartim de manera col·lectiva i solidària el record d’aquest fet històric, l’homenatge a la figura del president i la denúncia d’aquest  crim. Tot a partir d’aquest documental històric amb un fort component de vídeo  art. En els actes de la Comissió de la Dignitat sempre ha tingut un paper important la cultura, que és la nostra senya d’identitat com a poble.Ha estat possible gràcies col·laboració econòmica de moltes persones i entitats i de professionals de tota mena que hi han participat desinteressadament. Documental dirigit per Pau Cruanyes i Garrell sobre el guió de Josep Cruanyes i Tor”

Música

Trencadís. Darrers dies de la Vida de Lluís Companys.

Prisión de la Sainté. Laia Vallès.

Real Casa de Correos de Madrid. Joaquim Rabasseda.

El fossar de Santa Eulàlia. Arnau Tordera.

Testament. Laura Casaponsa.

A dos quarts de set. Daniel Fígols.

Per Catalunya. Eduard Resina

Actors:

Repartiment . Jaume Mallafré

Xavier Ruano. LluísCompanys.

Toni Sevilla. Cristobal del Castillo.

Carles Sales, Josep M Colubí advocat.

Lluïsa Mallol. Ramona Companys.

Maria Jesús Lleonart. Alba Companys.

David Espuña. General Jutge

Jaume Comas. Narrador.

Companyia de dansa.

Ada Viver

Txell Gilabert

Maria Turroja

Hary Cruanyes

Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona interpreta Trencadís

Xavier Torrent, flabiol i tamborí

Ivan Alcazo i Oriol Gibert, tibles

Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez, tenores

Sergi Marquillas i Timi Rodríguez, trompetes

Isi López, trombó

Pep Moliner i Jordi Montasell, fiscorns

Joan Druguet, contrabaix

Marcel Sabaté, director

També s’han il·lustrat els espais narratius amb música de Carles Santos, de Jaume Paissa, músic català exiliat a Argentina que va interpretar peces orquestrals seves el  1940 en el primer acte d’homenatge al món a Lluís Companys que es va fer al Casal  català de Buenos Aires. També s’inclou altres com la Mort i marxa fúnebre de Sigfrid, de Richard Wagner interpretada per l’orquestra de Esmuc.  Fins ara s’hi han adherit els diaris: Ara, Punt Avui, El Nacional, Nació Digital, El Món, el Núvol, Vilaweb i les revistes el Temps, Sàpiens, Racó Català, La Directa, El Vallenc , El 9nou, Setmanari  l’Ebre i l’Ateneu Barcelonès.

Enllaç per veure el documental que estarà actiu partir de les 6,30 del matí del dia 15 d’octubre, hora en què va ser assassinat el president:

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies