HomePolíticaLa comissió d'estudi per la protecció del Delta tindrà setanta compareixents

La comissió d’estudi per la protecció del Delta tindrà setanta compareixents

La comissió d’estudi del Parlament per la protecció del Delta de l’Ebre, el pla de treball de la qual s’ha aprovat este dimarts amb el consens de tots els grups, tindrà setanta compareixents.

La comissió s’ha reunit esta tarda per primera vegada i el president, el diputat republicà Lluís Salvadó, ha indicat que els compareixents començaran a oferir les seves visions a partir de la propera sessió, el 21 de desembre, amb la presència dels set alcaldes del Delta. Hi haurà entitats sectorials i ambientals com la Taula de consens pel Delta, la Plataforma en Defensa de l’Ebre o les comunitats de regants, així com confraries de pescadors, Unió de Pagesos, musclaires i cooperatives arrosseres, entre altres.

També hi haurà presència “important i nombrosa” del món científic i acadèmic amb experts com Carles Ibàñez, Agustí Sánchez Arcilla, Marta Roca, Narcís Prats o Rafa Sánchez. La comissió també donarà veu a alguns dels propietaris i particulars afectats per la regressió del Delta.

Per part de l’administració estatal compareixeran el secretari d’Estat de Medi Ambient, el director general d’Aigua o la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, mentre que de la catalana hi haurà la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, el director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el director del Parc Natural del Delta o el Síndic de Greuges, entre d’altres.

Les sessions de treball se celebraran el segon dimarts de cada mes, sempre i quan no hi hagi ple a la cambra catalana.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 42

Últimes notícies