HomeTerres de l'EbreLa comissió d'investigació del Castor al Parlament es constituirà la setmana vinent

La comissió d’investigació del Castor al Parlament es constituirà la setmana vinent

ACN Barcelona .- La diputada i portaveu d’ERC de la comissió d’investigació del Castor al Parlament, Irene Fornós, ha anunciat que la comissió es constituirà la propera setmana amb el nomenament dels components de la Mesa. Fornós ha apuntat que, segons l’acord pres amb la Junta de portaveus, la presidència correspondrà al grup republicà, per haver impulsat la comissió. ERC considera que la comissió d’investigació del Castor al Parlament “ha forçat el PSOE a acceptar la creació d’una comissió d’investigació també al Congrés dels Diputats”, malgrat que la petició havia estat rebutjada anteriorment. “Lamentem que PSOE i PP hagin tardat tants anys a acceptar tirar-la endavant i ara esperem la màxima col·laboració per esclarir tots els fets”, ha apuntat la diputada ebrenca.

ERC citarà a comparèixer una cinquantena de persones, entre elles el periodista de l’ACN Jordi Marsal –autor del llibre ‘Castor: La Bombolla Sísmica’-; el síndic de Greuges, Rafel Ribó; el president d’ACS, Florentino Pérez; el president d’ESCAL-UGS, ex concessionària del Castor, Recaredo del Potro; els portaveus de la Plataforma del Sénia, Cristina Reverté, Evelio Montfort i Joan Ferrando; el geòleg Josep Giner (UB); l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat; l’enginyer Alfons Pérez; l’exdirector general d’Energia, Ignasi Nieto; o la ministra per a la Transició Ecològica, entre d’altres. 

La comissió s’organitzarà en quatre blocs: un sobre l’àmbit més general del desenvolupament del projecte; un altre sobre la vessant més tècnica del projecte Castor, centrada tant en els riscos sísmics com en les possibles deficiències i contradiccions dels estudis que van justificar la seva construcció i l’intent de posada en funcionament; un tercer bloc se centrarà en les possibles irregularitats de la seva tramitació administrativa i la planificació energètica; i finalment, el darrer bloc tractarà les conseqüències econòmiques i l’impacte sobre els consumidors que ha suposat el fallit projecte.

“Volem que la comissió sigui un altaveu per totes aquelles entitats socials que des de fa anys estan treballant de manera rigorosa i eficient, contra el Castor i els poders que l’envolten. Sense la mobilització i les iniciatives portades a terme per entitats com la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia o l’Observatori del Deute de la Globalització hauria estat molt difícil posar en evidència l’estafa i el perill que ha representat el Castor”, ha defensat la diputada d’ERC, Irene Fornós. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 68

Últimes notícies