HomeSense categoriaLa Comissió Europea admet a tràmit la denúncia d'Unió de Pagesos al...

La Comissió Europea admet a tràmit la denúncia d’Unió de Pagesos al Pla per a la Protecció del delta de l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // Unió de Pagesos ha anunciat que la Comissió Europea ha admès a tràmit la seva denúncia presentada al Pla per a la Protecció del delta de l’Ebre el 19 de març passat. El sindicat retreia que el govern espanyol ha infringit dues directives mediambientals perquè no hi va incloure cap avaluació de les possibles repercussions sobre les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) ni sobre les Zones Especials per a la Conservació (ZEC). Tampoc va preveure, afegeixen, les mesures necessàries per evitar el deteriorament dels hàbits de les espècies protegides. Unió de Pagesos ha celebrat l’admissió a tràmit com un primer pas perquè Brussel·les estudiï i analitzi si el document compleix la normativa comunitària i reclama paralitzar la tramitació. 

Després que la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, anunciés la seva intenció d’aprovar el pla a primers d’agost, el sindicat agrari ha advertit que aquest tràmit final s’efectuaria sense que el pla s’ajusti al dret europeu. 

Paral·lelament, Unió de Pagesos està pendent de conèixer quines al·legacions al Pla de les presentades també al març acaba acceptant el mateix Ministeri. Recorden que el plantejament inicial del govern espanyol era “completament inacceptable” pel canvi “transcendental en la configuració del Delta” que suposaria la seva execució, amb “greus afectacions pel territori”, en els àmbits econòmic i ambiental. 

Per tot això, reclamen al govern espanyol que n’aturi la tramitació fins que el redactat final no garanteixi que no malmet l’espai. També carreguen contra la proposta de no intervenir davant la regressió costanera i deixar que els processos naturals donin forma a la costa. Una idea, asseguren, que suposaria l’abandonament del Delta i la pèrdua d’una important superfície de terreny dedicada al conreu de l’arròs, que a banda de l’impacte econòmic tindria greus repercussions ambientals, com a hàbitats d’aus que fan vida a les zones protegides de l’espai.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 57

Últimes notícies