HomeMedi AmbientLa Confederació Hidrogràfica del Xúquer controla el nivell d'oxigen de l'aigua del...

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer controla el nivell d’oxigen de l’aigua del pantà d’Ulldecona

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer intensifica la vigilància als embassaments més afectats per la sequera i controla els nivells d’oxigen a l’aigua. Una vegada a la setmana, es fan mostrejos al pantà d’Ulldecona, com també als de Bellús, Beniarrés i María Cristina. D’aquesta manera, l’organisme “es vol anticipar” a possibles afectacions a la fauna piscícola. L’òrgan ja ha demanat permís a la generalitat valenciana per fer pesques selectives si fes falta, per evitar “una mortalitat de peixos” i que es contamini la matèria orgànica per putrefacció, fet que comprometria la qualitat de l’aigua. Tot i que les últimes pluges “han donat un respir“, la situació és “preocupant” en algunes unitats territorials de la conca de Xúquer.

Com estableix el pla especial de sequera de la conca del Xúquer, la Confederació Hidrogràfica ha d’intensificar el seguiment als embassaments “més vulnerables“, com és el cas del d’Ulldecona. A més, dels controls de l’oxigen de l’aigua, es mesura també la temperatura, la clorofil·la i el pH. Aquests indicadors permeten “avaluar l’activitat biològica de l’embassament” i saber “com afecta la disminució del volum d’aigua a la fauna, sobretot als peixos“. Aquests mostrejos es complementen amb els programes anuals on es controla paràmetres químics com els nitrats o amoni.

Si calgués fer pesques selectives, es preservarien els exemplars de les espècies autòctones i se sacrificarien les exòtiques retirades. Es farien segons els estudis de la biomassa piscícola que ha fet la Confederació els últims anys amb tècniques d’ecosondeig.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 57

Últimes notícies