HomeSense categoriaLa construcció d'obra nova creix un 10% fins al juliol a la...

La construcció d’obra nova creix un 10% fins al juliol a la demarcació de Tarragona malgrat la covid-19

TERRES DE L’EBRE // El sector de la construcció de la demarcació de Tarragona afirma que “ha aguantat” l’activitat durant els set primers mesos de l’any malgrat el confinament i els efectes de la covid-19. Segons informa el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), la lectura que en fan “no és negativa” perquè durant aquest període l’habitatge residencial nou ha pujat més d’un 10%, si bé s’ha produït una lleugera davallada en l’àmbit de la rehabilitació. Segons el COAATT, de les dades globals se n’extreu que la demarcació de Tarragona segueix sent “atractiva” per als inversors.

Entre gener i juliol, s’han començat 610 habitatges nous d’ús residencial, la qual cosa equival a un increment superior al 10%. Durant aquest període, a més, s’han acabat 272 habitatges nous, un 19% més respecte l’any anterior. 

Pel que fa al registre d’obres visades de nova construcció per a habitatge residencial l’increment supera el 23%. En concret, s’han iniciat 191 obres amb 610 nous habitatges, dels quals 400 s’ubiquen en bloc i 210 corresponen a habitatge unifamiliar. 

Per comarques, on més creix l’obra nova residencial és al Baix Penedès, on l’activitat gairebé s’ha multiplicat per cinc, i al Baix Camp. Per contra, l’activitat al Tarragonès s’ha reduït un terç, tot i que el sector assenyala que hi ha “promocions importants a punt de començar“.

Cau la rehabilitació però el sector confia en una remuntada

El sector de la rehabilitació, en canvi, ha canviat la tendència alcista dels darrers exercicis i ha davallat un 7% entre gener i juliol respecte els set primers mesos del 2019. El volum d’obres de rehabilitació que s’han començat és de 502. 

Per comarques, el nombre d’obres de rehabilitació es manté o baixa lleugerament, amb l’excepció del Baix Penedès, on ha augmentat un 30%. Malgrat la reculada general, la previsió és que la rehabilitació revifi, entre d’altres, amb les intervencions que està previst fer en una part del parc hoteler de les comarques de Tarragona i, sobretot, per l’adequació dels habitatges fruit de la nova demanda generada pel confinament i la conversió d’habitatges turístics.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies