HomeSense categoriaLa Cooperativa de Godall presenta les varietats de l'oli Lacrima Olea amb...

La Cooperativa de Godall presenta les varietats de l’oli Lacrima Olea amb Jeroni Castell, Ada Parellada i Tana Collados

MONTSIÀ // La cooperativa de Godall ha presentat a La Boqueria de Barcelona els olis Lacrima Olea  amb Jeroni Castell xef del restaurant Les Moles (1 estrella Michelin i 2 sols Repsol), Ada Parellada xef del restaurant Semproniana (2 sols Repsol) i Tana Collados, periodista i directora de “Gent de Mercats i Comerços” a TV3.

Els tres ambaixadors han donat a conèixer les característiques de les varietats produïdes per la cooperativa com són l’arbequina, picual, empeltre, sevillenca, farga i morruda, les tres últimes de la D.O. Baix Ebre-Montsià, així com els nous olis aromàtics de tòfona, mandarina, bitxo i farigola.

El president de la Cooperativa, Alexis Albiol, ha recordat que “l’esdeveniment no només és per parlar dels excel·lents olis, sinó també de territori i sostenibilitat” referint-se al cultiu tradicional de les oliveres centenàries i mil·lenàries de la zona.

El xef Jeroni Castell ha explicat que “la cuina de Les Moles no s’entén sense l’oli” i ha mostrat les receptes amb oli d’oliva que des de 2007 inicien el menú degustació del restaurant Les Moles, d’Ulldecona; l’espelma comestible a base d’oli texturitzat per estendre a sobre del pa, falses olives i el polvoró, on l’oli d’oliva substitueix el llard.

D’altra banda, l’Ada Parellada ha manifestat que “davant la creença que tot el d’abans era millor, i realment no és així, el pa, el vi i especialment l’oli són millors ara”. Per la seua part, Tana Collados ha fet especial menció a “la riquesa organolèptica de la singularitat dels olis D.O. Baix Ebre – Montsià”.

L’esdeveniment, organitzat per la Cooperativa de Godall, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Godall, el Segell de Venda de Proximitat i l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria. El seu gerent, Òscar Ubide, que ha donat inici a l’acte, ha assenyalat que era la primera vegada que s’utilitza l’aula de forma presencial a causa de la pandèmia.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies