HomeSense categoriaLa cooperativa Enllaç de l’Ebre i l’empresa JDE guanyen el Premi Emprenedoria...

La cooperativa Enllaç de l’Ebre i l’empresa JDE guanyen el Premi Emprenedoria 2020

BAIX EBRE // Un projecte cooperativista de productors, elaboradors, consumidors i voluntaris  per fomentar la comercialització i la distribució de productes agroalimentaris del  territori conegut com Enllaç de l’Ebre i l’empresa JDE, formada per quatre joves,  que treballa en la creació d’una aplicació que permetrà agilitzar les comandes dels  clients en bars i restaurants, han guanyat el Premi Emprenedoria 2020.  

El jurat del premi, que convoca el Consell Comarcal del Baix Ebre i patrocina  l’empresa Acciona, ha decidit en aquesta edició atorgar-lo ex aequo, de manera que  els guardonats rebran 750 euros i la cessió durant un any dels espais comuns del  Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova, així com l’assessorament  tècnic i suport logístic dels tècnics del Viver.  

En aquesta edició dels Premis Baix Ebre, el Consell Comarcal no ha pogut celebrar  l’acte de lliurament de premis per les restriccions decretades per frenar la  propagació de la Covid-19 i aquesta tarda ha entregat els premis de forma  individual a cadascun dels premiats. “Vivim un any atípic, un any difícil que no  ens ha permès gaudir de l’acte de lliurament dels Premis Baix Ebre, però el  realment important és la feina que fan tots i totes les participants que des de  diferents àmbits contribueixen a dinamitzar i cohesionar la comarca”, ha dit  el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.  

També s’han lliurat dos accèssits del Premi Emprenedoria a Deltafood, una  plataforma en línia dedicada al repartiment de menjar a domicili i a Njoy Catalonia,  una botiga virtual turística. 

Pel que fa al Premi Solidaritat, ha estat pel Club Esportiu Futbol Avatars per la  realització d’un torneig de futbol per a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 10 anys, amb  l’objectiu de recollir beneficis per a la investigació contra el càncer infantil, uns  beneficis destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El Premi Solidaritat  té una dotació de 1.500 euros i també és patrocinat per l’empresa Acciona. 

Quant al Premi Jove, enguany es van convocar dues modalitats, una de les quals  específica per projectes desenvolupats amb motiu de la Covid-19. I en aquesta  modalitat han estat distingits un grup de joves pel projecte ‘Acércales’, una  iniciativa per permetre la comunicació entre les persones aïllades als hospitals,  que no disposaven de dispositius electrònics, i els seus familiars. Pel que fa a  l’altra modalitat del premi, se l’ha emportat l’associació Atzavara-Arrels pel  projecte ‘Les Imparables’, per implicar el jovent en la construcció d’una societat  igualitària entre homes i dones. Tots dos premis tenen una dotació econòmica de  750 euros i es convoquen amb la col·laboració de la direcció general de Joventut.

En el cas del Premi de Fotografia, en anteriors edicions es dirigia exclusivament a  la gent gran de la comarca, però en aquesta edició s’ha ampliat i el premi distingeix dues categories: Absoluta i Gent Gran. Pel que fa al guanyador en la categoria  Absoluta ha estat Francesc Luque, amb l’obra ‘Font de vida, els ralls del Delta’,  mentre que en la categoria Gent Gran, el guanyador ha estat Raimon Ventura, amb el treball fotogràfic ‘Naixement i mort’.  

Finalment, els guanyadors dels Premis Recerca 2020, destinats a impulsar la  investigació entre els alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior  de la comarca, han estat: Sofia de Andrade, de l’institut de Roquetes amb el treball  ‘El gran cremat: un problema d’ignorància’ (Premi Pare Romanyà, àmbit científic);  Teresa Folqué, institut de Roquetes, amb un treball sobre els nens robats a l’estat  espanyol durant el segle XX (Premi Federico Pastor, àmbit humanístic-social artístic) i Roger Franch, de l’institut de Deltebre, amb un treball dedicat a la  sonoritat i el temps de reverberació (Premi Innocent Paulí, àmbit tecnològic).  Cadascuna de les modalitats té una dotació econòmica de 500 euros. 

Els premis s’han entregat de forma individual al saló de plens del Consell Comarcal  del Baix Ebre amb la presència del president del Consell Comarcal, Xavier Faura; el  vicepresident del Consell, Jordi Jordan; els portaveus dels grups comarcals  d’Esquerra, Laura Fabra; del PSC, Mercè Pedret i de Ciutadans, Sebastià Castañeda;  el coordinador territorial de Joventut, Joan Barberà i el representant d’Acciona, empresa patrocinadora, Antonio del Pozo. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies