HomeSocietatLa cooperativa Exportadora d’Agris d’Alcanar, guardonada amb el premi Planeta Verd

La cooperativa Exportadora d’Agris d’Alcanar, guardonada amb el premi Planeta Verd

La cooperativa Exportadora d’Agris d’Alcanar va ser el punt de recollida que, el 2020, va reciclar més envasos fitosanitaris amb l’objectiu de donar-los un tractament mediambiental correcte. Per este motiu ha estat guardonada amb el premi SIGFITO Planeta Verde, ja que fa recollir 5.400 quilos d’envasos agrícoles l’any passat, un 41,3 % més que l’any anterior. A més, des de l’inici de la seua participació amb SIGFITO l’any 2004, ja n’ha reciclat 43.564 kg.

A Catalunya, al llarg del 2020, van recollir-se 406.670 kg d’envasos agraris, 46.399 kg més que el 2019. Un total de 139 cooperatives catalanes participen en este sistema intergat de gestió de residus d’envasos de fitosanitaris de SIGFITO Agroenvases, que, l’any passat van aconseguir un estalvi aproximat de 610.005 kg de CO2.

L’Exportadora d’Agris d’Alcanar va rebre el guardó este dimarts 14 de desembre, en un acte que va comptar amb la presència del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, qui va lliurar-lo, i el representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Jordi Marcel Matamoros.

SIGFITO Agroenvases organitza un sistema de recollida d’envasos de fertilitzants i fitosanitaris que, actualment, compta a Catalunya, amb 350 punts de recollida ubicats a cooperatives i distribuïdors de productes agraris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies