HomeSense categoriaLa cooperativa l’Enllaç comença a treballar des de l’Aldea per a retornar...

La cooperativa l’Enllaç comença a treballar des de l’Aldea per a retornar “la dignitat” al pagès

Una trentena de socis fundadors han posat en marxa la primera cooperativa agroecològica de les Terres de l’Ebre. L’Enllaç, com el seu nom avança, vol facilitar la compravenda de productes de proximitat i ecològics entre productors, restauradors i botiguers del territori. És una cooperativa sense ànim de lucre i han instal·lat la seu principal a la cooperativa de l’Aldea. L’objectiu de l’Enllaç és convertir-se en una xarxa de distribució i central de compres sostenible i amb responsabilitat social, fixant preus competitius i dignes per al sector primari ebrenc. La cooperativa tindrà un segell de qualitat propi, el SOMEBRE, amb criteris consensuats que van més enllà de les exigències del certificat ecològic estàndard.

L’Enllaç de l’Ebre és la primera cooperativa agroecològica de producció i consum de les Terres de lEbre. Oferirà una xarxa de distribució d’agroecologia integral i sense ànim de lucre que ja formen una setantena de socis, entre productors, empreses i consumidors. “La idea és que faça de pont entre productores i consumidors, dignifique l’entorn i la nostra societat”, ha explicat la presidenta de la cooperativa i propietària del restaurant la Barraca de l’Ampolla, Marisa Bordera. Davant la “gran disgregació de població” que patixen les Terres de lEbre, l’Enllaç naix com una eina per ajudar a frenar-ho i a resoldre-ho.

Les productores hi trobaran mitjans per a distribuir i vendre a preus dignes i el consumidor “un accés fàcil al producte agroecològic de proximitat”. “Volem facilitar i simplificar les operacions diàries de compra. Farem compres estratègiques de producte perquè el 80% de tot allò que necessita un restaurant ho puga adquirir a través de l’Enllaç, a un preu digne per al pagès i que siga d’aquí, amb una petjada de carboni bastant reduïda”, ha assenyalat Bordera.

La seua experiència en la gestió d’un restaurant “slow food” certifica que l’Enllaç permetrà simplificar les operacions de compra. “Ara no tens una compra simplificada perquè en la gestió fas, la comanda la reps, la comproves i si ho tens tot unificat en una central de compres, esta feina se simplifica. Si no, ho has de fer com unes deu vegades amb la dificultat que has de mantindre l’estoc al teu magatzem. L’Enllaç, per tant, farà de magatzem”, ha assenyalat.

Els consumidors de l’Enllaç podran ser col·lectius, hospitals, menjadors socials, escoles, geriàtrics, també grups de consum, i sobretot s’ha pensat per al sector de la restauració i del comerç. “L’objectiu és que en tres anys puguem abastir la majoria de coses que necessitem per a ús quotidià a un restaurant o a una casa”, ha explicat la presidenta.

L’Enllaç ha apostat per aprofitar, a través d’un lloguer, algunes de les infraestructures en desús de la cooperativa de l’Aldea. “La cooperativa de l’Aldea es va fer molt gran i va patir una important fallida. Tenen una gran infraestructura de càmeres, de traspàs de palets, sales d’assemblees, vam creure que ajudaria la seua ubicació”. Marc Pubill, coordinador de la cooperativa l’Enllaç. El projecte compta també amb el suport de l’Ajuntament de l’Aldea. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 49

Últimes notícies