HomeSalutLa crisi del coronavirus accelera l'ampliació i l'adaptació de l'àrea d'urgències de...

La crisi del coronavirus accelera l’ampliació i l’adaptació de l’àrea d’urgències de l’Hospital de Tortosa

La crisi del coronavirusha accelerat el projecte d’ampliació de l’àrea d’urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i a adaptar les dependències a una possible nova onada decovid-19.El Departament de Salut també preveu adequar una unitat convencional situada a la mateixa planta que l’UCI del centre per atendre pacients semicrítics i, en cas necessari, ampliar l’espai de cures intensives. Segons la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, estes inversions s’executaran entre enguany i l’any vinent, amb un pressupost total de 3,63 milions d’euros. També es preveu habilitar noves dependències per atendre pacients amb covid-19 a l’Hospital Comarcal d’Amposta i al de la Santa Creu de Jesús.

L’ampliació de les urgències de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre, planificada i anunciada fa anys, suposarà incrementar la superfície de les dependències dels 900 metres quadrats actuals als 1.300. La primera fase de les obres ha de finalitzar esta tardor i una segona reforma, d’una àrea de 200 metres quadrats existent, s’efectuarà l’any 2021. El cost previst de l’obra serà d’1,65 milions d’euros.

S’incrementaran el nombre de boxes i, un cop finalitzada la segona fase, els punts d’atenció passaran de 32 a 48. La sala de triatge d’adults serà més gran, hi haurà sala de triatge pediàtric, àrea d’observació infantil i sala d’espera pediàtrica. Una altra de les grans novetats en esta àrea, i relacionada amb la gestió sanitària de pacients afectats pel coronavirus, és l’habilitació d’un nou accés diferenciat i directe a l’exterior que “permetrà habilitar espais i circuits diferents”. “Tenim lliçons apreses i s’han plantejat mesures que ens poden anar molt bé en una pandèmia que ningú esperava”, ha subratllat Lleixà.

Al mateix hospital, però en este cas a la planta on actualment es troba l’UCI, s’adequarà una unitat convencional per convertir-la en unitat de semicrítics. Prevista també en dos fases, durant la primera s’habilitaran sis habitacions individuals i nou més en la segona. Es renovarà els equips tecnològics de l’actual UCI per poder efectuar cures d’alta complexitat. De fet, segons ha explicat Lleixà, el projecte permetrà també, en cas necessari, ampliar l’espai de cures intensives dels 11 boxes actuals als 26. La inversió prevista és d’1,71 milions d’euros.

Salut també ha anunciat nou equipaments a l’Institut de Diagnòstic de la Imatge. Després de dotar-lo de dos nous equips de raigs X portàtils durant la primera onada de covid-19, amb una inversió de 96.000 euros, s’han incorporat quatre detectors radiològics digitals que han permès digitalitzar dos sales de raig i dos portàtils més ràpids, amb una inversió de 132.000 euros. Este dimarts es van iniciar les obres de renovació de dos sales de raigs convencionals a l’Hospital de Tortosa, que s’han accelerat per la pandèmia del coronavirus. El CAP Baix Ebre, a més, compta amb dos nou ecògrafs, que han costat 70.000 euros.

Nous espais a Amposta i Jesús

Les actuacions per fer front a possibles nous rebrots de la pandèmia arribaran també a altres centres hospitalaris del territori. Així, Salut preveu també transformar l’actualment buida quarta planta de l’Hospital Comarcal d’Amposta en una àrea d’hospitalització per a pacients de covid-19, amb 700 metres quadrats de superfície. La inversió ascendeix als 576.597 euros. A l’Hospital de la Santa Creu de Jesús es remodelarà la quarta planta on s’ubicava la unitat d’hemodiàlisi fins fa un any i mig per aconseguir 964 metres quadrats on es faran habitacions per aïllament de malalats de coid-19. El cost previst és de 539.597 euros.

Addicionalment, el Departament iniciarà la instal·lació d’un circuit d’oxigen, amb 30 preses, a la Residència de Gent Gran Escoles Velles de Flix –costarà prop de 60.000 euros-. També es preveu invertir 614.000 euros en l‘atenció primària de les Terres de l’Ebre per renovar material sanitari i mobiliari de diferents CAP o consultoris locals.

Segons els càlculs de Salut, la inversió total anunciada a les Terres de l’Ebre arriba gairebé als sis milions d’euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies