HomeSense categoriaEl Govern activa un pla de 3,3 MEUR per ajudar els sectors...

El Govern activa un pla de 3,3 MEUR per ajudar els sectors marítims a superar la crisi de la covid-19

TERRES DE L’EBRE // La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha presentat este dijous des de la Ràpita el pla de 3,3 MEUR per ajudar els sectors marítims a superar la crisi de la covid-19. Es tracta de cinc línies d’ajuts per l’activitat marisquera, aqüicultura, pesca, confraries i activitats recreatives. Jordà ha assenyalat que són unes activitats econòmiques que han patit “pèrdues importants” durant el confinament. Els ajuts es van adoptar en el marc del Comitè Tècnic per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social a conseqüència de la crisi de la covid-19.

La primera línia d’ajuts serà per paralització temporal de l’activitat marisquera, que consistirà en una compensació a pescadors de la modalitat de marisqueig pels dies d’inactivitat. L’ordre de bases d’aquests ajuts serà conjunta amb els ajuts per al sector aqüícola i serà d’un import total de 123.100 euros, dels quals 30.775 estaran cofinançats amb fons propis. Es preveu que esta subvenció permeta la realització de 70 operacions.

La segona línia d’ajuts s’adreçarà a corregir la davallada d’ingressos en les explotacions aqüícoles. Esta compensació per reducció d’ingressos serà d’un total de 810.000 euros, dels quals 202.500 estaran cofinançats amb fons propis. Es preveu que esta subvenció permeta la realització de 80 operacions.

La tercera línia anirà destinada a confraries de pescadors per la davallada de facturació en les llotges pesqueres. Serà de 350.000 euros finançats íntegrament amb fons propis i que, previsiblement, donaran lloc a 27 operacions.

També es destinarà 1 milió d’euros per dotar el sector pesquer d’equips de protecció individuals. D’aquest import, 250.000 euros provenen de fons propis. En aquest cas, els ajuts ja s’han resolt i s’han aprovat 36 sol·licituds per valor de més de 265.000 euros.

Finalment, per als operadors de Centres d’Activitats Marítimes afectats s’han previst 750.000 eruos. La convocatòria, adreçada a les empreses actives del Registre Oficial de Centres d’Activitat Marítima de Catalunya -centres nàutics, centres d’immersió i acadèmies nàutiques-, es preveu que done lloc a 350 operacions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 89

Últimes notícies