HomeComerçLa Delegació del Govern a Catalunya autoritza 1.992 punts de venda de...

La Delegació del Govern a Catalunya autoritza 1.992 punts de venda de pirotècnia per a les revetlles de 2024

Un total de 1.992 establiments, entre casetes i locals, han estat autoritzats per a vendre articles pirotècnics a Catalunya durant la campanya de les revetlles de 2024. El procediment per a l’autorització de punts de venda exigeix l’emissió d’un informe per part de l’Àrea d’Indústria de la Delegació del Govern a Catalunya i la Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil, així com la posterior autorització per part de la Unitat d’Autoritzacions Administratives.

Des de la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil i l’Àrea d’Indústria de la Delegació del Govern s’està vetllant per l’estricte compliment de la legislació vigent mitjançant la inspecció dels locals de venda i dos informes dels òrgans citats. A més, en el cas de les casetes, és necessari comunicar als ajuntaments el lloc exacte on s’instal·larà per si aquest, d’acord amb les seves ordenances cíviques i la seva normativa pròpia d’utilització de sòl públic, tingués alguna objecció sobre aquest tema.

Segons fixa el vigent Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria, aprovat pel Reial decret 989/2015 de 30 d’octubre, les principals exigències que han de tenir els locals autoritzats són: doble porta del local, una d’elles d’emergència, necessitat d’un magatzem, característiques de les instal·lacions elèctriques i antiincendis i detectors sísmics. Amb aquestes condicions, la capacitat màxima a emmagatzemar és des de 150 a 300Kg. segons les característiques, situació i dimensions del local.

Les casetes poden emmagatzemar fins a 50Kg per a la venda, havent de traslladar el material a un dipòsit autoritzat durant la nit.

Els articles pirotècnics que es vendran durant aquest període de revetlles es classifiquen en tres categories:

– Categoria F1: De molt baixa perillositat i nivell de soroll insignificant destinats a ser utilitzats en zones delimitades, inclosos els artificis de pirotècnia destinats a ser utilitzats dins d’edificis residencials. La categoria 1 no pot incloure petards ni trons, ni bateries d’aquests. L’edat mínima d’adquisició és de 12 anys.

– Categoria F2: De baixa perillositat i baix nivell sonor, destinats a ser utilitzats a l’aire lliure en zones delimitades. En l’etiquetatge consta “per a ús exclusiu a l’aire lliure” i, quan procedeix, la distància mínima de seguretat, de 8 metres. L’edat mínima per a la compra és de 16 anys.

– Categoria F3: De perillositat mitjana, utilitzats a l’aire lliure en zones de gran superfície. La distància de seguretat, en els casos que procedeixi, passa de 8 a 15 metres. Per a aquesta categoria, l’edat mínima per a la compra és de 18 anys.

La Directiva Europea obliga els Estats membres a classificar els articles de pirotècnia.
Com a garantia de seguretat, en l’etiquetatge ha de figurar la marca ‘CE’. L’etiquetatge ha d’indicar, com a mínim, el nom i la direcció del fabricador, el de l’importador, el nom i tipus d’article pirotècnic, les edats mínimes d’ús, la categoria corresponent, les instruccions d’ús, la distància de seguretat requerida, la quantitat de material explosiu actiu i la data de caducitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 38

Últimes notícies