HomeSense categoriaLa demanda d'aliments incrementa un 40% a Tarragona i l'Ebre durant la...

La demanda d’aliments incrementa un 40% a Tarragona i l’Ebre durant la crisi de la covid-19

La demanda al Banc dels Aliments a Tarragona i l’Ebre ha incrementat un 40% des de l’inici de la crisi sanitària. “Hem detectat que la necessitat alimentària a la província ha augmentat i estem convençuts que anirà a més. Hi ha moltes famílies que ara mateix no perceben cap ingrés i els estalvis se’ls estan acabant”, ha advertit el portaveu de l’entitat, Òscar Ologaray. Amb les provisions actuals, el Banc dels Aliments pot cobrir aquestes necessitats fins al mes de maig però estudia noves donacions i aportacions per poder seguir ajuntament les famílies amb més necessitats del territori. L’entitat recorda que la tasca que desenvolupa el Banc dels Aliments “és essencial, són serveis mínims, i massa sovint, està sota mínims”.

Per la feina diària, el Banc dels Aliments ha augmentat les mesures de protecció personals dels voluntaris que reparteixen els aliments cada dia. Des del magatzem central ubicat a Reus, s’abasteixen més de 150 entitats socials de tota la província mentre a l’oficina els telèfons que no paren de sonar. “Aquests dies escoltem molts problemes, que et colpeixen, situacions molt dures que ni ens podríem imaginar. Intentem ajudar en tot el que podem, els derivem a serveis socials, entitats de proximitat”, ha explicat Glòria Alegre, voluntària del Banc des del 2010. “El telèfon també sona per rebre bones notícies: empreses, entitats, institucions que volen fer una donació”, ha afegit.

Ologaray ha advertit que “les xifres no són bones” i que es pot greujar la situació viscuda amb la crisi econòmica del 2008. A Tarragona i l’Ebre hi ha molts llocs de treball vinculats al turisme i la situació d’aquest estiu serà complexa, moltes famílies reduiran els seus ingressos i el Banc d’Aliments vol estar preparat. “Hem de ser capaços de minimitzar l’efecte sobre les famílies més vulnerables”, ha dit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 25

Últimes notícies